IRONGUARD: “Towards Victory”

Είναι αξιοθαύμαστο, το πώς από την πρώτη κιόλας νότα καταλαβαίνεις ότι μία μπάντα έχει Σκανδιναβικές ρίζες. Θες οι επικές εισαγωγές, θες ο folk ήχος, σε βάζουν κατευθείαν σε αυτό το “viking” στοιχείο που έχουν όλα αυτά τα group. Οι Ironguard, στο νέο τους album “Towards Victory”, εμφανίζουν ακριβώς αυτά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις Σκανδιναβικές μπάντες.

Οι Δανοί heavy/power metallers, δημιουργήθηκαν το 2008 και έχουν κυκλοφορήσει ένα EP το 2011, το “Fire Empire”, και ένα demo το 2014. Το “Towards Victory”, είναι η πρώτη τους δισκογραφική προσπάθεια και ένα από τα albums που πλησιάζει περισσότερο στον επικό, Σκανδιναβικό ήχο.

Περιέχει ένα συνδυασμό heavy/power στοιχείων, με λίγη δόση speed metal και κάποια epic “περάσματα” και συνοδεύεται από μία “viking” ατμόσφαιρα, που σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι στο πεδίο της μάχης. Κομμάτια όπως το “A Second Sun”, μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν ως “ύμνοι” του heavy metal και να χρησιμοποιηθούν ως “σάλπισμα επίθεσης” σε “επικές μάχες”. Τα “speed-άτα”, “Strangers In Hell” και “Storm The Walls”, δίνουν την “ταχύτητα” που απαιτείται σε τέτοιους δίσκους, ενώ η μπαλάντα “Sentenced”, ρίχνει τους ρυθμούς της “μάχης”, για να πάρουν ανάσες οι “πολεμιστές”.

Η μπάντα, δε στέκεται μόνο εκεί. Σε γεμίζει με τα heavy riffs των “Free Again” και “Heroic Return”, κάνοντας σαφή αναφορά στο γερμανικό “τεκτονικό” metal και σου θυμίζει κάτι από το “pirate” metal των εξαιρετικών Running Wild, με το “Tyrant Of War”. Ιδιαίτερη εντύπωση, προκαλεί η “βαρύτονη” φωνή του frontman της μπάντας, η οποία και ευθύνεται για το epic του ύφους τους. Το “Towards Victory”, είναι ό,τι πιο “επικό” έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό.

Συνολικά, πρόκειται για μία εξαιρετική κυκλοφορία, που σου θυμίζει γιατί οι βόρειες χώρες είναι ψηλά στις μουσικές προτιμήσεις των μεταλλάδων. Ένα heavy, epic album για όλα τα γούστα, που ακούγεται με τέρμα την ένταση. Ένας δίσκος, που θα σε μεταφέρει στα πεδία των μαχών των Vikings και θα σε “κυριεύσει” με το “πολεμικό” του κλίμα. Από τις καλύτερες κυκλοφορίες, για τη χρονιά που διανύουμε.

https://www.facebook.com/ironguardmetal/

540

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.