HATE MANIFESTO: “Herald Of Triumph”

Μετά από το καλό debut “To Those Who Glorified Death” του 2017, το Αθηναϊκό black metal ντουέτο των Warhead (drums) και W.S.P. (κιθάρες, μπάσο, φωνητικά) επιστρέφει με ένα EP τεσσάρων κομμματιών που ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι συνθετικά αλλά με κάποια νέα στοιχεία εξέλιξης.

Ποιά είναι αυτά; Ο ήχος είναι βελτιωμένος σε σχέση με το LP (ο οποίος δεν ήταν καθόλου άσχημος απλά έχω την άποψη ότι στις black metal παραγωγές χωράει πάντα βελτίωση), ολοκάθαρος και διαυγής με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται η πολύ καλή κιθαριστική δουλειά (για παράδειγμα οι post black αρπισμοί του “Scourge of the Iron Beast” ακούγονται ολοκάθαρα παρά το χαοτικό background) και το κυριότερο; Το blast beat δεν ακούγεται καθόλου με άποψη “απλά κοπανάω τα τύμπανα για πέντε λεπτά”, το drumming είναι μεν σαρωτικό αλλά με έξοχα ρολαρίσματα.

Φωνητικώς επίσης κανένα παράπονο, αν και είναι καθαρά death φύσεως (καμία σχέση με τσιρίδες τύπου αγριοπέρδικας την ώρα που αναπαράγεται), βαθιά, χωρίς ίχνος εφέ, απολύτως προσαρμοσμένα στη φύση της μουσικής.

Και τα τέσσερα κομμάτια είναι πολύ καλά στον χώρο του black metal και οι φίλοι του μαυρομέταλλου δεν θα απογοητευθούν. Δεν τίθεται θέμα κάποιας ιδιαίτερης πρωτοτυπίας (ποιός έχει τέτοιες απαιτήσεις άλλωστε;), με λίγα λόγια το “Herald Of Triumph” είναι ένα ωραίο “βίαιο” διαλειμματάκι καλοπαιγμένου σιδηροδρομικού black το οποίο αφήνει προσδοκίες για τη full length δουλειά που (ελπίζω και εύχομαι) θα επέλθει κάποια στιγμή.

https://www.facebook.com/HateManifestoHorde/

Hate Manifesto “Herald Of Triumph”

565

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1160 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.