BEWITCHER: “Under The Witching Cross”

Συνήθως όταν ακούς τη λέξη “τρίο”, το μυαλό σου πηγαίνει αυτομάτως σε ξέφρενο γλέντι και καλοπέραση. Μην πονηρεύεσαι αμέσως ρε συ! Για μουσική μιλάμε. Δηλαδή για πράγματα που “μουσικώνονται”. Μη μου πεις ότι δεν έχεις περάσει καλά με “τριάδες” όπως οι Venom, Motorhead, Sodom, Exciter και λοιπά “καλόπαιδα” του χώρου.

Το ίδιο καλά θα περάσεις και με τους Bewitcher και το δεύτερό τους άλμπουμ “Under The Witching Cross” (Shadow Kingdom Records). Πριν από αυτό, έχουν κυκλοφορήσει τρία demos και το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2016, που σε συνδυασμό με τις live εμφανίσεις τους, δημιουργούν προσδοκίες γι’ αυτό το δεύτερο “χτύπημα”. Στο ερώτημα αν ανταποκρίνονται σε αυτές, σαν άλλοι Austin Powers απαντάμε: “Yeah, baby yeah”!!!

Οι Bewitcher, φαίνεται να είναι τα “μπάσταρδα” μιας ξέφρενης “ερωτικής συνεύρεσης” των Venom, Sodom, Razor, Exciter (κοινώς “gang bang”), ενώ κάπου σε κάποια γωνιά πρέπει να “έπαιρναν μάτι” και οι Dissection. Κοινώς, το άλμπουμ “βρωμάει eight-ίλα” από όπου και αν το πιάσεις.

Από το μυσταγωγικό cult εξώφυλλο με το χορό υπό το “βλέμμα” του τράγου, τους ανάποδους σταυρούς και την πανσέληνο. Από το γενικότερο evil image και τη satanic θεματολογία, μέχρι τα τραγούδια που σε “ταξιδεύουν” πίσω στο χρόνο. Άξιοι τιμητές των προαναφερθέντων μεγαθήριων, “παίρνουν” τα καλύτερα στοιχεία τους, τους “δίνουν μία γερή κλωτσιά στον κώλο” (μπιπ) και μας τα παρουσιάζουν με σύγχρονη και “φρέσκια” παραγωγή, αλλά με τη θύμησή τους να παραμένει σταθερά κολλημένη στα ’80s.

Δε γίνεται να μην “κοπανηθείς” με speed metal ύμνους όπως τα “Savage Lands Of Satan”, “Hexenkrieg”, “Too Fast For The Flames”, “Under The Witching Cross” (τί μελωδία είναι αυτή απ’ τη μέση και μετά ρε πο@$(η μου (μπιπ Νο2)). Αν δε σε “πιάσει” πονοκέφαλος απ’ το headbanging στο “In The Sign Of The Goat”, μάλλον κάτι πάει λάθος μ’ εσένα.

Οι Bewitcher “βάζουν φωτιά” στα ηχεία σου όπως κάηκε κάποτε η Ρώμη, με το “Rome Is On Fire”, αλλά αν σωθείς απ’ τη φωτιά, θα καείς από γυναίκα και συγκεκριμένα “Heathen Woman”. 

Για το τέλος, “στύψε” το μυαλό σου να βρεις στίχους για το instrumental “Frost Moon Ritual” που κλείνει το άλμπουμ, αλλιώς θα στους “φυτέψει” στο κεφάλι ο ίδιος ο Lucifer.

Αν και η εφηβεία μου δεν ήταν στα ’80s, με “μετέφεραν” εκεί οι άτιμοι! Μάλλον όσοι μεγάλωσαν σε αυτή τη δεκαετία, θα νιώσουν πιο έντονα αυτό το συναίσθημα. Εξαιρετική μπάντα, εξαιρετικό άλμπουμ από την αρχή μέχρι το τέλος. Beware of the Bewitcher!

https://www.facebook.com/BewitcherOfficial

481

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.