POSSESSED: “Revelations Of Oblivion”

Αυτή κι αν είναι ανέλπιστη επαναφορά. Ο λόγος για τους Καλιφορνέζους thrash / death metallers Possessed οι οποίοι 33 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία “Beyond the Gates” επανεμφανίζονται με ένα ολοκαίνουριο album.

Από το original line up της μπάντας πλέον έχει απομείνει μόνο το κτήνος πίσω από το μικρόφωνο που λέγεται Jeff Becerra ο οποίος στελέχωσε τους Possessed με πολύ καλούς παίκτες και καταθέτει το “Revelations Of Oblivion” ένα album που τιμά το παρελθόν της μπάντας.

Πολύ καλό υλικό που ρέπει κυρίως προς τα death μονοπάτια και με κύρια χαρακτηριστικά διαφοροποίησης σε σχέση με αυτό που θα περίμενε κανείς την υψηλότερη μελωδικότητα στις συνθέσεις οι οποίες είναι πλούσιες, σαφείς και το κυριότερο, πολύ καλές. Βέβαια μην περιμένει κανείς “γλυκούλικα” κολπάκια, όχι, οι Αμερικανοί εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα βίαιοι και οργισμένοι αλλά στη βάση του σήμερα.

Φοβερή δουλειά στις κιθάρες οι οποίες προσεγγίζουν το thrash με death νοοτροπία, τεχνική riffολογία και (για πρώτη φορά) θαυμάσια solos που έχουν Hanneman-ική αισθητική αλλά αποποιούνται της “κουλαμάρας”, πραγματικά οι Daniel Gonzalez και Claudeous Creamer δίνουν εκτελεστικά ρέστα. Από πίσω τους μια θεριζοαλωνιστική μηχανή η οποία ακούει στο όνομα Emilio Marquez. Σπουδαίος drummer ο οποίος συνοδεία του Robert Cardenas στο μπάσο δίνει τις “πλάτες” στους έγχορδους να πλέξουν τον ιστό τους.

Καθαρότατος ο ήχος ο οποίος απέχει του χάους του παρελθόντος αναδεικνύει πλήρως κάθε λεπτομέρεια και κομμάτια όπως τα Slayer-ικά “Dominion”, “Damned”, “Demon”, “Abandoned”, “Shadowcult”, το Venom-ικό “Omen” και τα signature songs “Ritual” και “The Word” (φοβερό, μου θύμισε τα πρόσφατα των Kreator) θα συγκινήσουν τους λάτρεις του πιο τσατισμένου είδους metal που εμφανίστηκε ποτέ.

Γρήγορο και τίμιο thrash / death, καλοπαιγμένο, με καλές συνθέσεις. Κάποιοι ίσως να πίστεψαν ότι πρόκειται για άλλη μια “αρπαχτή” (κάτι που συνηθίζεται πλέον από μπάντες που επιστρέφουν δισκογραφικά απλά και μόνο για να συμπληρώσουν τα ένσημα της σύνταξης και το μόνο που καταφέρνουν είναι να απομυθοποιούν την ίδια τους τη θέση στη metal ιστορία) αλλά απλά στο “Revelations Of Oblivion” δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το υλικό που καταθέτουν oi Possessed δικαιολογεί απόλυτα την επιστροφή τους. Πολύ καλή δουλειά, οι άπιστοι ας προσέλθουν χωρίς φόβο για να εισπράξουν πάθος.

https://www.facebook.com/possessedofficial/

POSSESSED – “No More Room In Hell”

651

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.