DIVINER: “Realms Of Time”

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες “φωνές” ακούγονται για το αν μπορεί η Eλληνική metal σκηνή να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες. Η απάντηση σε αυτή την “απορία”, έρχεται από την εγχώρια σκηνή με πολλές νέες μπάντες, κάποια εξαιρετικά albums και παραγωγές που άνετα κοντράρουν τις ξένες κυκλοφορίες. Οι Diviner, με το νέο τους album “Realms Of Time”, έρχονται να επιβεβαιώσουν του “λόγου το αληθές”.

Οι Αθηναίοι heavy metallers, ιδρύθηκαν μόλις το 2011 και έκαναν τη πρώτη τους δισκογραφική εμφάνιση το 2015, με το “Fallen Empires”. Το “Realms Of Time”, είναι το δεύτερο πόνημα της μπάντας και σίγουρα το βήμα παραπάνω που ήθελαν για να “στρογγυλοκαθίσουν” πλέον, σε μία καλή θέση στην Ελληνική heavy metal σκηνή.

Οι Diviner, δείχνουν τη “λατρεία” τους για το παραδοσιακό heavy metal, με έναν πιο “σύγχρονο” τρόπο, χωρίς να γίνονται αντιγραφείς, αλλά τιμητές της “μεγάλης του heavy metal σχολής”. Συνδυάζουν, με μεγάλη μαεστρία θα έλεγα, heavy riffs με όμορφες συνθέσεις, ενέργεια και πάθος και μία ευχάριστη νότα μελωδικότητας εδώ και εκεί, δημιουργώντας ένα ελκυστικό “πακέτο” ήχου του σήμερα.

Το album, είναι τουλάχιστον ένα “σκαλί” πάνω και σε ρυθμό και σε ποιότητα. Αυτό, ουδόλως είναι νύξη προς το ντεμπούτο της μπάντας, αλλά μία εμφανής παρατήρηση ενός ανθρώπου που έχει ακούσει και τα δύο albums των Αθηναίων metallers. Φαίνεται, ότι οι Diviner ήθελαν να κάνουν κάτι πιο “δυνατό”, που να έχει “ένταση” και το “Realms Of Time” είναι ακριβώς αυτό! Οι power φόρμες του group, εμφανίζονται στα “Against The Grain” και “Heaven Falls”, ενώ δεν ξεχνούν τη heavy πλευρά τους με τα “The Earth, The Moon, The Sun” και “Set Me Free”.

Η μπάντα, ακούγεται “πυραυλοκίνητη” και η φωνή του Γιάννη, είναι η “φωτιά” που μένει να “σιγοκαίει” στο διάβα της. Τρομερές ερμηνείες από έναν πολυτάλαντο frontman, που καταφέρνει τραγουδώντας να σου “περνάει” την ενέργεια, το πάθος και τη ζωντάνια του heavy metal. Το “Stargate”, είναι ένα κομμάτι που δείχνει το βάθος και τις πτυχές της φωνής του Γιάννη και λειτουργεί (λόγω και του τίτλου), ως ένας φόρος τιμής στον μεγάλο “κοντό” του heavy metal, τον αείμνηστο Ronnie James Dio. Το “Cast Down In Fire”, είναι ένας heavy/power ύμνος που θα αφήσει εποχή, θυμίζοντάς μας ότι γράφτηκε επί των ημερών μας.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό και θα “κλείσει πολλά στόματα”, που δε βλέπουν με καλό μάτι την Ελληνική heavy metal σκηνή. Το “Realms Of Time”, μοιάζει με ορμητικό κύμα που θα “πνίξει” τις όποιες γκρίνιες και “καταστροφολογίες” περί του εγχώριου heavy metal. Είναι η φυσική εξέλιξη του “Fallen Empires”. Και αν “εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”, τότε οι Diviner πέτυχαν το καλύτερο.

https://www.facebook.com/Divinermetalband/

714

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.