WARCHEST: “Sentenced Since Conception”

Όταν ακούς “Χιλή”, τί σου έρχεται στο μυαλό; Λατινική Αμερική, ποδόσφαιρο, Ισπανικά (είναι η γλώσσα κουτέ!), οι Άνδεις (για τους πιο ψαγμένους). Από heavy metal μουσική; Ο Tom Araya ίσως; Αν σκέφτεσαι ποιος είναι αυτός, μάλλον διαβάζεις λάθος κείμενο. Αν είναι το πρώτο όνομα που σκέφτηκες, πρόσθεσε τώρα και τους Warchest.

Οι Χιλιανοί thrashers κάνουν “επίθεση” με το τρίτο τους άλμπουμ “Sentenced Since Conception” (Toxic/Mechanix Records), το οποίο είναι και το πρώτο που κυκλοφορεί διεθνώς. Είχαν προηγηθεί τα εξίσου καλά “Aftershock” (2011) και “Downfall” (2015). Εδώ όμως γίνεται το μεγάλο βήμα γι’ αυτούς και δείχνουν ότι έχουν τα guts να “ξεφύγουν” απ’ τα όρια του underground και να ηγηθούν του thrash κινήματος της Ν. Αμερικής.

Από το λιτό εξώφυλλο-“ελαιογραφία” (όλο και σε κάποιον μεσαιωνικό πίνακα θα μπορούσε να κολλάει) το οποίο έχει επιμεληθεί ο Adam Burke (Vektor, Ruby The Hachet κτλ), μέχρι το ηχητικό αποτέλεσμα (το mastering ανέλαβε ο Arthur Rizk γνωστός από Cavalera Conspiracy, Power Trip), φαίνεται ότι οι Warchest έχουν ανέβει επίπεδο για τα καλά. Εδώ παρουσιάζονται πιο γρήγοροι, πιο επιθετικοί, πιο τεχνικοί και γενικά πιο…..ΓΑΜΑΤΟΙ! Όλα είναι προς το καλύτερο.

Οι Λατίνοι εμφανίζονται αρκούντως διαβασμένοι και “παίρνοντας” τα καλύτερα στοιχεία από μπάντες όπως οι Exodus, Vio-lence, Sepultura, ακόμα και Death (!!!), τα “αφομοιώνουν” στο δικό τους ήχο και νοτιοαμερικάνικο DNA, βαδίζοντας στο δρόμο που άνοιξαν πριν μερικά χρόνια, βάζοντας φουρνέλο, κάποιοι Βραζιλιάνοι από το Belo Horizonte.

Όλο το άλμπουμ ακούγεται “μονορούφι”, από το εναρκτήριο instrumental intro  “Caras De Muerte” (ψαρωτικό έτσι;), μέχρι τον ορυμαγδό του “Repulsive Existence” (με την κλασική κιθάρα στο τέλος να παίζει πάνω από τα αποκαΐδια). Ενδιάμεσα “τρως τα χαστούκια σου” και από τα “Sentenced Since Conception”,  “The Haunted Chapel”, “Spiritually Dead”, “The Course Of Death”  και “Self Executed Holocaust”.

Σου έχει διαπεράσει ποτέ βέλος από βαλλίστρα το κρανίο; Φυσικά και όχι, πώς είναι δυνατόν; Ε τότε, άκου το “Sentenced Since Conception”….Μάλλον κάπως έτσι πρέπει να είναι η αίσθηση.

Και για να κλείσω θραθάρονταθ ιθπανικά, ένα πράγμα θα πω: Thrash, pelota y karate.

https://www.facebook.com/WARCHEST 

482

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.