STORMLORD: “Far”

Εάν νομίζετε ότι το viking metal είναι προνόμιο των βόρειων χωρών, τότε μάλλον κάνετε λάθος. Μπορεί πολλές μπάντες να προέρχονται από αυτές τις χώρες, όμως δεν παίζουν μόνες τους. Οι Stormlord, με το νέο τους album “Far”, έρχονται να το επιβεβαιώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι Ιταλοί extreme metallers, δημιουργήθηκαν το μακρινό 1991 στη Ρώμη και έχουν κυκλοφορήσει 4 demos, 2 EPs, μία συλλογή και 5 albums. Η έκτη τους δισκογραφική προσπάθεια, το “Far”, φαίνεται ότι είναι και η πιο ενδιαφέρουσα.

Ο ήχος της μπάντας, κινείται μεταξύ black και epic metal, με αρκετά συμφωνικά στοιχεία και χορωδιακά μέρη όπου απαιτείται, δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στο δίσκο.

Οι Stormlord, βρίσκουν τη δική τους “Viking” πλευρά, που δεν είναι άλλη από τη μεσογειακή μυθολογία και ως Ιταλοί, την αρχαία Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Το album, προφανώς έχει black φόρμες, όμως δε στηρίζεται μόνο εκεί. Η επική ατμόσφαιρα και τα συμφωνικά στοιχεία, δημιουργούν ένα αξιόλογο, ηχητικό συνδυασμό, που αμέσως σε κερδίζει. Είναι σα να ακούς τους Dimmu Borgir μαζί με Bathory ή τους Cradle Of Filth μαζί με τους Bolt Thrower και ακόμα ακόμα τους Primordial, σε πιο black εκτέλεση.

Τα “καθαρά” φωνητικά στα “Sherden” και το ομώνυμο “Far”, δημιουργούν αυτή την αντίθεση που χρειάζεται για να σου κάνει το “κλικ” ο δίσκος. Η επική ατμόσφαιρα των “Cimmeria”, “Invictus” και “Romulus”, τα κατατάσσει αμέσως σε ότι πιο επικό έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα. Ειδικά το “Cimmeria”, έχει ευθεία αναφορά στις περιπέτειες του Conan του βάρβαρου, όπως τον φαντάστηκε ο Robert E. Howard. Τα άλλα δύο, έχουν να κάνουν με το δικό τους “σπίτι”, τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Ακόμα, δε μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει καλύτερη έναρξη από το, εκπληκτικά, “μαύρης” ατμόσφαιρας κομμάτι “Leviathan”.

Οι Stormlord, νομίζω ότι έχουν χτυπήσει “φλέβα χρυσού” με το “Far”. Ένα album σπάνιας, black ομορφιάς, που δεν πρέπει να λείπει από καμία δισκοθήκη. Οι λάτρεις του extreme metal, βρήκαν το επόμενο άκουσμά τους, ενώ δε θ’ αφήσει ασυγκίνητους και τους φίλους του επικού metal. Hail Stormlord…

https://www.facebook.com/stormlordband/

424

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.