SAVAGE MESSIAH: “Demons”

Πολλές μπάντες, ξεκίνησαν τη καριέρα τους σεβόμενοι το παρελθόν και το παραδοσιακό heavy metal ήχο. Οι Savage Messiah, ποτέ δεν έκρυψαν την αγάπη τους για τις ρίζες τους και στο νέο τους album “Demons”, έρχονται να τις μοιραστούν με τους φίλους του metal.

Οι Άγγλοι metallers, ιδρύθηκαν το 2007 και έχουν κυκλοφορήσει 4 albums και ένα EP, χωρίς να παρεκκλίνουν από τις παραδοσιακές φόρμες. Το “Demons”, είναι η πέμπτη full length δουλειά τους και ένα δυνατό “χαρτί” στα χέρια τους για τη συνέχεια.

Οι Savage Messiah, κινούνται ηχητικά στο power metal, με αρκετές thrash επιρροές και κάποια μελωδικά περάσματα.

Το album, είναι σίγουρα μία αναφορά της μπάντας στις παραδόσεις της. Δεν γίνεται να μην εξαίρεις τη heavymetal-ική αύρα των “Rise Then Fall” και “Down And Out”, να μην γουστάρεις τη thrash-ίλα που βγάζουν τα “Virtue Signal” και “Under No Illusions” και τη μελωδικότητα των “What Dreams May Come” και “Until The Shadows Fall”. Και όπως κάθε τέτοιο album έχει και τη συναισθηματική του πλευρά, έτσι και το “Demons” έχει τη δικιά του με το “The Lights Are Going Out”.

Οι Άγγλοι metallers, καταφέρνουν ακόμα μία φορά να συνδέσουν τις παραδόσεις τους με πιο επιθετικούς ήχους και τη μελωδικότητα να περιπλανιέται σε σχεδόν όλα τα κομμάτια του δίσκου. Αυτή τη φορά, κάνουν και μία αναφορά στη σύγχρονη μουσική εποχή, με το “Parachute” να έχει αρκετά μοντέρνα, ηχητικά στοιχεία.

Το “Demons”, νομίζω ότι είναι η κατάλληλη συνέχεια των προηγούμενων albums του group. Ένας εξαιρετικός δίσκος, που θα γίνει αγαπητός στο ευρύ, μεταλλικό κοινό. Οι Savage Messiah, πέτυχαν ένα δυνατό αποτέλεσμα και νομίζω θα βγούνε κερδισμένοι στην πορεία. Το κλασικό metal θα ζει και οι Άγγλοι το αποδεικνύουν περίτρανα με το νέο τους album.

https://www.facebook.com/SavageMessiah/

460

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.