EXTREMA: “Headbanging Forever”

Είναι άκρως ευρηματικό, όταν μία μπάντα “ταυτοποιεί” το όνομα με τον ήχο της. Οι Ιταλοί Extrema, καταφέρνουν να το πετύχουν αυτό και μάλιστα στο νέο τους album “Headbanging Forever”, το πετυχαίνουν εις τριπλούν.

Οι Ιταλοί thrashers, ιδρύθηκαν το 1982 ως Killdozer και μετονομάστηκαν σε Extrema το 1986. Σε αυτά τα σχεδόν 40 χρόνια, έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν 6 studio albums, 3 EPs, ένα live album, μία συλλογή και κάποια demos. Αν μη τι άλλο, μία μουσική “κληρονομιά” που αξίζει την προσοχή μας. Το “Headbanging Forever”, είναι η έβδομη full length δουλειά τους.

Οι Extrema, συνδυάζουν εξαιρετικά το thrash ύφος τους, με το πιο σύγχρονο groove metal στοιχείο τους, δημιουργώντας ένα ελκυστικό “πακέτο”.

Ο δίσκος, είναι φύσιν επιθετικός από τις πρώιμες μέρες του group. Άλλωστε thrash χωρίς ταχύτητες και επιθετικότητα, δεν υφίσταται. Έτσι, το εναρκτήριο κομμάτι “The Call”, παίζει το ρόλο της “πύλης” σε αυτή τη thrash διάσταση της μπάντας. Τα “Borders Of Fire” και “For The Loved And The Lost”, αρχίζουν σιγά σιγά να μας μεταφέρουν ως μία “μαύρη τρύπα” στην πιο groove διάσταση του group, εκεί που ξεκίνησαν να συναντούν τους θρυλικούς Pantera.

Το ότι η μπάντα εισέρχεται σε μία πιο σύγχρονη μουσική πραγματικότητα, φαίνεται στα “Believer” και “Invisible”, όπου η “Panter-ίζουσα” πλευρά των Extrema, εξωτερικέυεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όσον αφορά στο ομώνυμο “Headbanging Forever”, νομίζω ότι ο τίτλος του “νέου thrash ύμνου”, του ταιριάζει γάντι.

Η μπάντα, έπειτα από την 6ετή δισκογραφική απουσία της, δείχνει να πατά το γκάζι και να επιταχύνει προς νέες επιτυχίες. Το “Headbanging Forever”, είναι το “όχημα” που θα την οδηγήσει εκεί που προσβλέπει. Η ενέργεια και το πάθος, θα είναι το “καύσιμο”. Μέχρι τώρα, φαίνεται να διαθέτουν όλες τις προϋποθέσεις. Η συνέχεια, αναμένεται “καυτή” και οι Extrema φαίνεται να τη διαχειρίζονται κατάλληλα.

https://www.facebook.com/extrema.official/

515

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.