CHEVALIER: “Destiny Calls”

Όλοι γνωρίζουμε την αγάπη των σκανδιναβών για το “παλιομοδίτικο” heavy metal και για την true προσέγγισή του και η επιβεβαίωση αυτή έρχεται και από την παρθενική, ολοκληρωμένη δουλειά των Φινλανδών Chevalier.

Δημιουργήθηκαν το 2016 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, από τους Sebastian Bergman (μπάσο), Joel (τύμπανα), Mikko και Tommi (κιθάρες) και στο μικρόφωνο την μαγευτική  Emma Grönqvist. Έχουν ήδη δύο EPs και ένα split με τους Legionnaire και με το φετινό δικσογραφικό ντεμπούτο τους, δηλώνουν πόσο λάτρεις είναι του occult heavy-speed metal.

Το “Destiny Calls”, θα μπορούσε να έχει γραφτεί στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, αλλά γράφτηκε εν έτει 2019. Με φυσικότατη παραγωγή, χωρίς γυαλισμένα περάσματα και φλυαρίες, σε ταξιδεύει σε όλες εκείνες τις δουλειές που βγήκαν πριν από 30 περίπου χρόνια. Έχει αυτόν τον ώριμο, “θαμπό” ήχο, με τα καταιγιστικά riffs, τις “γρεζίνιες” κιθάρες που δείχνουν τα δόντια τους σε κάθε τους νότα, το “πρωταγωνιστικό” μπάσο που συνοδεύει αγέρωχο τις πολύπλοκες εναλλαγές και τα “τσεκουράτα” τύμπανα.

Μουσική με true αίσθηση της epic κουλτούρας των Warlord και των Lordian Guard και ταχύτητες που οι ADX ήξεραν να αναπτύσσουν. Το κερασάκι στην τούρτα της occult αυτής φάσης, το βάζει το λαρύγγι της Emma Grönqvist. Βγαλμένη από την κόλαση, η φωνή και η τσιρίδα της, έρχονται από το υπερπέραν.

Αγαπητοί μου φίλοι, το παρελθόν συναντάει το μέλλον σε αυτό εδώ το άλμπουμ. Η θέση του στην δισκοθήκη μου έχει γίνει και το περιμένει πώς και πώς!

https://www.facebook.com/Chevaliermetal/

567

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.