THE WELL: “Death And Consolation”

Ακόμα μία Αμερικανική doom “επίθεση”, είναι στα “σκαριά”. Το “Death And Consolation”, είναι το νέο πόνημα των Τεξανών The Well και έρχεται με την “αύρα” του ατμοσφαιρικού του ήχου να σε “ρίξει” στο μουσικό… “πηγάδι” των Αμερικανών.

Οι The Well, ιδρύθηκαν γύρω εκεί στο 2012 στο Austin του Texas των ΗΠΑ και έχουν κυκλοφορήσει δύο EPs, τα “Seven” και “First Trip” το 2012 και 2013 αντίστοιχα, ένα single το 2014 το “Mortal Bones” και δύο albums, τα “Samsara” το 2014 και “Pagan Science” το 2016. Το “Death And Consolation”, είναι η τρίτη full length δουλειά τους και σίγουρα η πιο ατμοσφαιρική.

Η μπάντα, κινείται στα γνωστά doom μονοπάτια της, με αρκετά ψυχεδελικά στοιχεία και ένα post punk feeling να “αιωρείται” στο σύνολο του δίσκου.

Το album ξεκινά με την “αναφορά” της μπάντας στην post punk πλευρά της, με τα “Sabbah” και “Raven” να είναι τα τραγούδια που αντιπροσωπεύουν αυτό το ύφος. Είναι εμφανείς οι επιρροές του group από μπάντες όπως οι Joy Division και οι (early) The Cure, με την ατμόσφαιρα να είναι είδος που “κυριαρχεί”, σε αυτήν τη φάση του δίσκου. Το “Freedom Above”, είναι μία ατμοσφαιρική μπαλάντα με αρκετή δόση psychedelic rock επιρροών.

Οι Αμερικανοί doomsters, δε μένουν “στάσιμοι” μουσικά στο album και γυροφέρνουν τη doom πλευρά τους με τα “Death Song”, “Act II” και “This Is How”, να είναι εξαιρετικά δείγματα γραφής. Τα Sabbath-ικά riffs, είναι σήμα κατατεθέν αυτών των κομματιών, πηγαίνοντάς σε, πίσω στα χρόνια που οι Βρετανοί θρύλοι άρχισαν το ταξίδι τους στο heavy metal. Οι The Well, φαίνεται ότι αποτίουν φόρο τιμής και σε ένα ακόμα μεγαθήριο του ψυχεδελικού ήχου, τους Led Zeppelin, με το “Eyes Of A God” να είναι η μουσική προσέγγιση της μπάντας στο ύφος των Zeppelin.

Οι The Well, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν εξαιρετικής μουσικής ευφυΐας δίσκο. Τα riffs, η ατμόσφαιρα και φυσικά η psychedelic προσέγγισή τους στον ήχο του album, είναι τα ατού της μπάντας σε αυτήν την κυκλοφορία. Από τις καλύτερες κυκλοφορίες στο χώρο του doom/stoner metal, που δε θ’ αφήσει ασυγκίνητους τους απανταχού λάτρεις του είδους. Οι Τεξανοί metallers, έχουν δημιουργήσει στέρεες βάσεις πλέον για την εκτόξευσή τους. Με τέτοιες κυκλοφορίες, δε θ’ αργήσει να έρθει.

https://www.facebook.com/thewellband

407

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.