RIOT CITY: “Burn The Night”

Οι απανταχού λάτρεις του κλασικού heavy metal, μπορούν να αρχίσουν να “τρίβουν” τα χέρια τους από ικανοποίηση. Και αυτό γιατί ακόμα μία Καναδική “riff-ομηχανή”, οι Riot City, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο album της “Burn The Night” και να “ανάψει” και πάλι τη “σπίθα” του παραδοσιακού ήχου.

Οι Riot City, δημιουργήθηκαν το 2011 στο Calgary του Καναδά και έχουν κυκλοφορήσει το demo “Livin’ Fast” το 2014, έχοντας λάβει μέρος και στο split “Masters Of Metal: Vol I” το 2016, μαζί με τους Crypt Sermon, Old Wolf και Hellrazor. Το “Burn The Night”, είναι το πρώτο τους πόνημα και σίγουρα ένα από τα καλύτερα νέα albums της χρονιάς που διανύουμε.

Με εμφανείς επιρροές από το κλασικό heavy metal και τους metal gods Judas Priest, χωρίς όμως να “αντιγράφουν” αλλά με το δικό τους μουσικό ύφος, έχουν καταφέρει να ακούγονται “φρέσκοι” και “μοναδικοί” σε αυτό που κάνουν.

Το album, έχει την αισθητική των 80’s, με riffs βγαλμένα από τις χρυσές δεκαετίες του heavy metal, με καλοπαιγμένα solos και με τις “τσιρίδες” του Cale Savy να αντηχούν στα αυτιά σου ακόμα και με το πέρας των τραγουδιών. Κομμάτια όπως τα “Warrior Of Time”, “In The Dark” και “Steel Rider”, είναι λες και “γεννήθηκαν” για τη φωνή του Savy. Θα μπορούσαμε να γράψουμε διθυράμβους για το εύρος της φωνής του, αλλά νομίζω ότι η “πράξη” τα λέει όλα και με το παραπάνω.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο του δίσκου, είναι το γεγονός ότι θα ψάξεις πάρα πολύ (και δεν ξέρω αν θα βγάλεις άκρη), για να βρεις ένα τραγούδι που να μη σου αρέσει, που να μη σου “κολλάει”. Αυτό δείχνει, ότι η μπάντα έκανε εξαιρετική δουλειά και συνθετικά πέρα από τις μουσικές της ικανότητες. Ακόμα και τα “Livin’ Fast”, το ομώνυμο “Burn The Night” και “Halloween At Midnight”, είναι κομμάτια μοναδικής ομορφιάς, που δύσκολα βρίσκεις σε άλλα groups ακόμα και μεγάλα, στις μέρες μας.

Με το “Burn The Night”, το σίγουρο είναι ότι θα ξεχάσεις να πατήσεις το stop και θα θυμηθείς το repeat. Οι Riot City, καταφέρνουν κάτι που λιγοστές μπάντες μπόρεσαν έως τώρα. Να σε κάνουν να νοιώσεις όπως τότε που άκουσες για πρώτη φορά την πένθιμη καμπάνα του “Black Sabbath”, το “άγριο” riff του “The Trooper” και τις “υψιφωνίες” του “Painkiller”.

Οι Καναδοί metallers, φαίνεται ότι με το καλημέρα “ρίχνουν” τα φώτα πάνω τους και γίνονται ένα από τα hot ονόματα των ημερών μας στο heavy metal. Το “Burn The Night”, είναι η καλύτερη δήλωση της μπάντας προς αυτή την κατεύθυνση. Ένας δίσκος, που δεν πρέπει να λείπει από καμία δισκοθήκη. Για μένα, ένα από τα albums που θα βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς (αν δεν είναι το καλύτερο). Οι Riot City, με το νέο τους album “επαναπροσδιορίζουν” το heavy metal και θέτουν τις βάσεις για μία μεγάλη καριέρα. Riot City rules!

https://www.facebook.com/RIOTCITYOFFICIAL/

657

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.