SEAX: “Fallout Rituals”

Εάν υπήρχε μία φράση, που θα αποτύπωνε πλήρως την “εικόνα” που σου δίνει το νέο album των Αμερικανών Seax, αυτή θα ήταν σίγουρα “Speed metal attack”. Όλη η ουσία του “Fallout Rituals”, περιλαμβάνεται 100% σε αυτές τις τρεις λέξεις.
Οι Seax, δημιουργήθηκαν το 2009 στο Framingham Massachusetts των ΗΠΑ και έχουν κυκλοφορήσει, μέχρι τώρα, τρία albums τα “High On Metal” το 2012, “To The Grave” το 2014 και “Speed Metal Mania” το 2016. Το “Fallout Rituals”, είναι η τέταρτή τους δουλειά και νομίζω η πιο ολοκληρωμένη.

Οι Αμερικανοί metallers, κινούνται στα “μονοπάτια” του speed metal, με αρκετά thrash περάσματα και “τσιρίδες” που ηχούν ακόμα και μετά το τέλος του δίσκου, στα αυτιά σου.

Το album, είναι άκρως επιθετικό από τις πρώτες νότες και συνεχίζει σε αυτόν τον υψηλό ρυθμό μέχρι το “Born To Live Fast” να κλείσει αυτό το μουσικό “ρεσάλτο”. Κομμάτια σαν τα “Killed By Speed”, “Bring Down The Beast” και “Feed The Reaper”, είναι “γεννημένα” για να σου θυμίζουν γιατί γουστάρεις αυτή τη μουσική. Καταιγιστικά riffs, μικρά μα “γεμάτα” solos και στίχοι καλοδουλεμένοι, είναι κάποια από τα ατού των προαναφερθέντων τραγουδιών.

Οι “τσιρίδες” του Carmine Blades, γίνονται το “γιατρικό” για τα “άρρωστα” μουσικά αυτιά σου και σε βοηθούν να βγάλεις όλη την ενέργεια και το πάθος που έχεις κρυμμένο μέσα σου. Τα “Interceptor”, “Winds Of Atomic Death” και “Legions Arise”, είναι άξιοι παραστάτες της speed metal “σημαίας”.

Το “Fallout Rituals”, έχει συνδυάσει τα δυνατά στοιχεία του speed και thrash metal βγάζοντας έναν “επιθετικό” και συνάμα heavy ήχο. Είναι το speed metal, που ο “οργισμένος” μεταλλάς θέλει να ακούσει. Είναι το metal, του χθες και του σήμερα. Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!

https://www.facebook.com/seaxmetal/

962

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.