ENTERFIRE: “Slave Of Time”

Ακόμα ένα νέο σχήμα, προστίθεται στη σκηνή του heavy metal. Οι Enterfire, με το νέο τους album “Slave Of Time”, έρχονται να διεκδικήσουν μία θέση στις μουσικές μας προτιμήσεις και να μας αποδείξουν ότι η Αγγλική σκηνή, “το έχει” ακόμα να βγάζει καλή μουσική.

Οι Enterfire, δημιουργήθηκαν το 2017 και έχουν κυκλοφορήσει μόνο δύο singles, τα “Slave Of Time” και “Upon Humanity”. Το “Slave Of Time”, είναι η πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα και απ’ ότι δείχνει, μάλλον επιτυχημένη.

Οι Άγγλοι metallers, έχουν καταφέρει να συνδυάσουν με μαεστρία τα καλύτερα στοιχεία του power και thrash metal, δημιουργώντας ένα ελκυστικό και εύηχο μουσικό αποτέλεσμα. Δε λείπουν βέβαια, και κάποιες μελωδικές πινελιές εδώ και εκεί μέσα στο δίσκο, κάνοντάς τον “εύγευστο” από την αρχή ως το τέλος του.

Οι Enterfire, χρησιμοποιώντας επιθετικά riffs από τις πρώτες κιόλας νότες του album, σε βάζουν με το καλημέρα στη μουσική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν ως group. Τα “Slave Of Time” και “Breathe”, είναι από τα πιο heavy κομμάτια του δίσκου και αυτά που κρατούν το “λάβαρο” του power ήχου του group ψηλά. Το “Hands From Hell” από την άλλη, είναι ένα κομμάτι με hard rock και alternative στοιχεία, δείχνοντάς μας τις σύγχρονες μουσικές αντιλήψεις της μπάντας.

Το thrash στοιχείο των Enterfire, γίνεται αντιληπτό στα “Freaking Out” και “A Thousand Voices”, όπου και τα φωνητικά γίνονται πιο aggressive. Οι ταχύτητες είναι σε υψηλά standards και η μοναδική εξαίρεση ίσως είναι το “Weapon Of Broken Dreams”, όπου παίζει τον ρόλο της πιο μελωδικής πλευράς του group.

Το “Slave Of Time” είναι ένα σύγχρονο metal album, βασισμένο στον μοντέρνο ήχο. Οι Enterfire, έχουν καταφέρει να επιτύχουν ένα καίριο “πλήγμα” στη μουσική καθημερινότητά μας και να μας χαρίσουν ένα δίσκο που ακούγεται ευχάριστα. Μία κυκλοφορία, που θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε την άποψή σας για τον μοντέρνο ήχο.

https://www.facebook.com/enterfireofficial/

660

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.