NEW ZERO GOD: “Circus Of Tortured Melodies”

Μία φορά και έναν καιρό, μία Ελληνική μπάντα που άκουγε στο όνομα “The Flowers Of Romance”, κυκλοφόρησε το κύκνειο άσμα της, ένα album που το έλεγαν “Brilliant Mistakes” και που ήταν όντως “brilliant”, μια που κατάφερε να μετουσιώσει post-punk/new wave/dark wave/gothic μουσικές μιάμισης δεκαετίας, σε κάτι άλλο, κάτι καινούριο, κάτι φρέσκο, που η “ταμπελοποίησή” του έγινε αδύνατη (θυμίζοντάς μας, πως η μουσική είναι ΜΙΑ και δεν έχει κανένα λόγο να χωρίζεται σε κατηγορίες!).

Όλα αυτά το 1996, όπου το “Brilliant Mistakes” (πρέπει οπωσδήποτε να ακούσεις αυτό το album, αν δεν το έχεις κάνει ήδη!) κυκλοφόρησε σε παραγωγή Wayne Hussey (The Mission UK), όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (από την τεράστια, τότε, Hyperium Records).

Όταν οι Flowers διαλύθηκαν, κυριολεκτικά στο απόγειο της καριέρας τους, ο frontman, φωνή και ψυχή της μπάντας Mike Πούγουνας, όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά καπάκι δημιούργησε τους (στην αρχή ελληνόφωνους) Nexus και το 2006 τους New Zero God, το σχήμα με το οποίο φτάνουμε στο σήμερα και την τέταρτη ολοκληρωμένη δουλειά της μπάντας, το “Circus Of Tortured Melodies”.

Το νέο album είναι για τους NZG, ότι και το “Brilliant Mistakes” για τους The Flowers Of Romance: το επόμενο βήμα, ελευθερία ήχου, “διαφορετικότητα” και στιγμή δυνατής έμπνευσης.

Στο “Τσίρκο Των Βασανισμένων Μελωδιών” λοιπόν, συναντάμε 13 “σκηνές”, αφού πρώτα έχουμε πάρει το εισιτήριό μας από τον μεγάλο Andi Sex Gang (των Sex Gang Children από τα ένδοξα 80’s και εποχές Λονδρέζικου Batcave, φίλος και συνεργάτης πλέον των NZG, που προλογίζει και συμμετέχει στο album): 13 μικρότερα ή μεγαλύτερα tours, εμπειρίες και freak shows που πηγάζουν από την σκληρή καθημερινότητα που ζούμε και τα όνειρα που (ακόμα) επιτρέπεται να έχουμε.

Το post-punk και το gothic feeling (άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φωνή του Mike) είναι ακόμα εδώ (“σκηνή” “Dirty Little Secrets”), αλλά η αίσθηση Ziggy/Bowie είναι έντονη σε όλη τη διάρκεια του album και σε στιγμές του, εντονότερη (“σκηνές” “Mother Nature”, “Carry On”).

Ακροβασίες σε blues (“σκηνή” “Evolution”) μέχρι και ψυχεδέλεια στο ίδιο τραγούδι (“σκηνή” “Big”) και pure rock ’n’roll (“σκηνή” “Hell Bet On Me To Lose”) αλλά και chill-out (“σκηνή” “Charlie Boy”), όλα όμως με την σφραγίδα New Zero God (και μέσω του Mike, ένα εξαιρετικό γεφύρωμα με Flowers στην πιο δυνατή, “Brilliant” στιγμή τους) και συνοχή, συνέπεια στον εναλλακτικό ήχο της μπάντας.

Το “Τσίρκο” σε πάει βόλτα με roller coaster συναισθημάτων και ήχων, και είναι πολύ ενδιαφέρον για να το προσπεράσεις. Δώσε μία ευκαιρία στη διάθεσή σου να “παίξει” μαζί του, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγείς στο τέλος του show.

Official website

Bandcamp


https://www.facebook.com/NewZeroGodPages

New Zero God – Circus of Tortured Melodies (teaser)

630

Avatar photo
About Σπύρος Χονδρογιάννης 84 Articles
Ένα Δωμάτιο χτισμένο από σάρκα, αίμα και νότες. Συνήθως μαύρο, ενίοτε γκρι, ίσως κλειδωμένο αλλά κυρίως ανοιχτό για να μοιραστεί τους ήχους του με αυτούς που θέλουν να ακούσουν.