AETHER VOID: “Curse Of Life”

Το 2019, αναμένεται να μας χαρίσει μεγάλες μουσικές συγκινήσεις. Και αυτό, γιατί αρκετά σχήματα του “ακραίου” ήχου, παλιά και νέα, ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν καινούργια album. Οι Aether Void, είναι μία από αυτές τις μπάντες και το “Curse Of Life” είναι το δικό τους “λιθαράκι, στο φετινό μουσικό “μαραθώνιο”.

Οι Aether Void, ιδρύθηκαν το Νοέμβριο του 2017 στη Modena της Ιταλίας και χωρίς να χάνουν χρόνο έβαλαν μπροστά για το ντεμπούτο album τους, “Curse Of Life”. Ο ήχος της μπάντας, είναι μία μίξη κλασικού heavy metal, με έντονο, μοντέρνο στοιχείο και αρκετά μελωδικό.

Το “Curse Of Life”, έχει την ιδιότητα να σε ξεσηκώνει από το πρώτο κιόλας riff του. Οι επιρροές από σχήματα “μεγαθήρια” του είδους (Iron Maiden, Judas Priest, Iced Earth κ.λ.π.), εμπλουτισμένες με τον μοντέρνο ήχο, δίνουν στο δίσκο την απαραίτητη δυναμική για να το πετύχει αυτό. Έτσι, κομμάτια όπως τα “Golden Blood”, “One Last Dawn” και “Death Wish”, με τα δυνατά riffs και τα καλοπαιγμένα solos, δε σου επιτρέπουν να χαλαρώσεις στιγμή.

Οι Ιταλοί metallers, πέρα από κλασσικά riffs, έχουν να επιδείξουν και μία τάση προς τη μοντέρνα εκδοχή του heavy metal, όπως μας την παρουσίασαν μπάντες όπως οι Avenged Sevenfold, Bullet For My Valentine και άλλα νέα groups. Τα “Hoax”, “Twisted Maze” και “Faithless Crusade”, έρχονται να μας θυμίσουν τα παραπάνω με εξαιρετικό τρόπο. Ακόμα και το “Misleading Promises”, μία αξιόλογη μπαλάντα στα χνάρια του μοντέρνου ήχου, ταιριάζει στο όλο concept, που θέλουν να περάσουν οι Aether Void. “Ξεσηκωτικό” metal!

Οι Ιταλοί, κάνοντας μία εξαιρετική πρώτη προσπάθεια, μας δίνουν ένα album φτιαγμένο από αυτά τα συστατικά που γουστάρει ο οπαδός. Riffs, solos, ενέργεια και πάθος, “ξεχειλίζουν” σε κάθε κομμάτι του δίσκου. Νομίζω ότι αξίζουν το τίτλο του καλύτερου “rookie” album της χρονιάς. Ένας δίσκος, που θα εντυπωσιάσει το μεγαλύτερο μέρος των μεταλλάδων. Ελπίζουμε, και σε ανάλογη συνέχεια από τους γείτονες.

https://www.facebook.com/OfficialAetherVoid/

462

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.