VIGILANCE: “Enter The Endless Abyss”

Πολλές μπάντες έχουν πειραματιστεί και έχουν αλλάξει τον ήχο τους, μέχρι να βρούνε αυτό που θέλουν. Οι Vigilance, ανήκουν σε αυτήν τη κατηγορία και στο νέο album τους “Enter The Endless Abyss”, φαίνεται ότι βρήκαν αυτό που τους ταιριάζει απόλυτα!

Οι Σλοβένοι metallers, ιδρύθηκαν το 2010 παίζοντας heavy/speed metal και περνώντας τα χρόνια, το γύρισαν σε black/heavy. Έχουν στο “παλμαρέ” τους τρία albums, ένα compilation, ένα single, ένα EP και δύο demos. Το “Enter The Endless Abyss” είναι η τέταρτή τους δουλειά και απ’ ότι δείχνει, αυτή που θα τους δώσει την απαραίτητη ώθηση, για το βήμα παραπάνω.

Η μπάντα κινείται, πλέον, ηχητικά μεταξύ black και heavy metal, με αρκετά “σκοτεινή” ατμόσφαιρα, έως αποκρυφιστική θα έλεγα. Κάτι, που σε συνδυασμό με τη θεματολογία των συνθέσεων, τους ταιριάζει “γάντι”, δίνοντας μία ξεχωριστή δυναμική στο δίσκο.

Όσον αφορά στα κομμάτια του δίσκου, πρόκειται για προσεγμένες συνθέσεις, που να ταιριάζουν στο στυλ της μπάντας, αρκετά heavy και με black φωνητικά. Είναι ακόμα εμφανής αυτή η δόση speed metal που είχαν οι Motörhead, αλλά πλέον με τη χρήση των black φωνητικών, περνάει σε δεύτερη μοίρα. Το “The Gunslinger”, είναι ενδεικτικό της παραπάνω μουσικής κατεύθυνσης του album και ένα από τα καλύτερα τραγούδια του. Ένα από τα κομμάτια με έντονη τη “σκοτεινή” ατμόσφαιρα, είναι το “Dvoglava Kaca”, που είναι και στη μητρική τους γλώσσα.

Τα “Knights Of Valor” και “Stormblade”, είναι μέσα στην τριάδα των κορυφαίων τραγουδιών του δίσκου. Πολύ δυνατές συνθέσεις, με έντονο το heavy στοιχείο και με την ερμηνεία του Gilian Adam, ανεβαίνουν επίπεδο. Οι επιρροές της μπάντας από το κίνημα του NWOBHM και το πρώιμο black metal, παίρνουν σάρκα και οστά στο “Blood And Black Lace”.Ένα κομμάτι, που συνδυάζει άριστα το heavy με το black metal.

Συμπερασματικά, οι Vigilance έχουν καταφέρει να “δαμάσουν” την ταχύτητα του speed metal, τη βαρύτητα του heavy metal και τη “σκοτεινότητα” του black metal, δίνοντάς μας ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής, με το “Enter The Endless Abyss”. Μακάρι να συνεχίσουν σε αυτό το στυλ, και η επιτυχία δε θα αργήσει να έρθει. Οι φίλοι του “σκοτεινού” ήχου, θα πρέπει να του ρίξουν μία “αυτιά”, νομίζω θα εντυπωσιαστούν.

https://www.facebook.com/VigilanceAdelsberg/

850

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.