ATLAS PAIN: “Tales Of A Pathfinder”

Έρχεται καινούργια δουλειά από τους μιλανέζους Atlas Pain, μετά από δύο χρόνια και το παρθενικό τους “What The Oak Left”, μέσα από την Scarlet Records.

Παραμένοντας πιστοί στην ταυτότητά τους, μας παραδίδουν ένα δίσκο γεμάτο epic pagan metal, μουσικές με αρκετά folk ψήγματα, που εμπλουτίζουν το “Tales Of A Pathfinder”. Η εν λόγω δουλειά, είναι μία concept πτυχή των Ιταλών και αφηγείται τις ιστορίες νεραϊδών, που οδηγούν τον ακροατή σε ένα ταξίδι στο τέλος του κόσμου, κάνοντάς τον να ανακαλύψει άγνωστες περιοχές και κρυμμένες κουλτούρες, ξεκινώντας από το Λονδίνο του 1899.

Κάθε ένα κομμάτι και μία αλληλένδετη ιστορία με το επόμενο του δίσκου, με την παραγωγή να φτάνει στα άκρα με την “καταπληκτικότητά” της και τον λυρισμό να πρωταγωνιστεί σε κάθε νότα του άλμπουμ. Ανεβασμένες ταχύτητες, riffs με “έπαρση” και “ξεσηκωμό” και “ενέσιμα” πλήκτρα που γεμίζουν τον ήχο, αλλά και σου σηκώνουν την τρίχα. “Βαμπιρικά” φωνητικά, ωδή στον σκοταδισμό της εποχής και ένα goth πνεύμα που ολοκληρώνει απόλυτα τον μυστικισμό του περιεχομένου, του “Tales Of A Pathfinder”.

Είναι μία δουλειά, που άνετα θα μπορούσε να δώσει τον ήχο της σε soundtrack βαμπιροταινιών, αλλά και να σας κάνει να πάτε να την αγοράσετε με το που κυκλοφορήσει.

https://www.atlaspain.it/

516

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.