PARALLEL MINDS: “Every Hour Wounds… The Last One Kills”

Η Γαλλική metal σκηνή, διανύει μία περίοδο συνεχούς ανάπτυξης βγάζοντας αρκετά ενδιαφέροντα groups. Οι Parallel Minds είναι ένα από αυτά και με το νέο τους album “Every Hour Wounds…The Last One Kills”, δηλώνουν βροντερό “παρών” στην παγκόσμια metal σκηνή.

Οι Γάλλοι progressive metallers, σχηματίστηκαν το 2013 και έχουν κυκλοφορήσει ένα δίσκο, το “Headlong Disaster”, ένα EP το “Unplugged Disaster” και το single “Spanish Disaster”, όλα το 2015. Έπειτα από 4 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, φαίνεται ότι έφτασε η ώρα για το δεύτερο πόνημα της μπάντας, “Every Hour Wounds…The Last One Kills”.

Ο ήχος των Parallel Minds είναι αρκετά progressive, με groove στοιχεία και κάποια power “περάσματα”. Οι συνθέσεις είναι προσεγμένες και η τετράχρονη απουσία, τους βοήθησε να “δουλέψουν” περισσότερο προς αυτό το σημείο.

Το album δείχνει αρκετά “δεμένο” με τις καλοδουλεμένες συνθέσεις και το εξαιρετικό παίξιμο της μπάντας. Ξεκίνημα με το “The Last One Kills” και “Amerinds”, δύο δυνατά progressive κομμάτια, δείχνοντας την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το group στο νέο του δίσκο. Από τις κορυφαίες στιγμές του album, είναι σίγουρα η “Dream Theater-ική” μπαλάντα “On Your Own”. Εκεί, φαίνονται οι δυνατότητες και ικανότητες της μπάντας για πολύ περισσότερα πράγματα στο εγγύς μέλλον.

Από τα πολύ όμορφα τραγούδια του δίσκου, είναι και η ωδή “Syria”, γι΄αυτά που επικρατούν σε αυτήν τη χώρα. Ένα κομμάτι, που θα το βρούμε και ως bonus, στην edit έκδοσή του, στο CD. Η power πλευρά της μπάντας, βγαίνει με τα κομμάτια “I Am C” και “Kolyma”. Φοβερή στιγμή, η διασκευή στο έπος των Savatage “Tonight he grins again”. Οι Parallel Minds, αποτίνουν φόρο τιμής στη μεγάλη αυτή μπάντα, φέρνοντας το κομμάτι στα μέτρα τους και δεν το “αντιγράφουν”. RESPECT, απλά!
Νομίζω, ό,τι καλύτερο στο χώρο του progressive, πέραν του νέου album των Dream Theater. Μία “must have” αγορά για τους λάτρεις του είδους και μία αξιόλογη προσπάθεια στο χώρο του heavy metal, γενικά. Σίγουρα μία από τις μπάντες που θα μας απασχολήσει ευχάριστα στο μέλλον.

www.facebook.com/355816734600495

549

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.