HAUNT: “If Icarus Could Fly”

Η νέα γενιά συγκροτημάτων του US heavy metal (συμπεριλαμβανομένου και του Καναδικού), μας έχει χαρίσει κάποια εξαιρετικά σχήματα, με αρκετά ενδιαφέροντα albums. Οι Haunt, ανήκουν σε αυτήν τη γενιά και με το νέο, δεύτερό τους “χτύπημα”, “If Icarus Could Fly”, έρχονται να διεκδικήσουν μία θέση στις καλύτερες νέες μπάντες στο χώρο του heavy metal.

Οι Αμερικανοί metallers, δημιουργήθηκαν εκεί γύρω στο 2017 και μέσα σε 2 χρόνια έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν δύο EPs και ένα album, το “Burst Into Flame”. Το “If Icarus Could Fly”, είναι η φυσική συνέχεια του ντεμπούτου τους και το βήμα παραπάνω που ήθελαν.

Οι Haunt, κινούνται ηχητικά μεταξύ hard rock και early NWOBHM των 70’s και 80’s. Σίγουρα, η ζωντάνια και το πάθος της μπάντας είναι από τα ατού που φαίνονται από τις πρώτες νότες, με αποτέλεσμα να ακούγονται αρκετά πιο “φρέσκοι”.

Εάν το “Burst Into Flame” ήταν εξαιρετικό ως album, τότε το “If Icarus Could Fly”, σίγουρα είναι το βήμα παραπάνω που έψαχνε το group. Οι 8 νέες, “πιασάρικες” συνθέσεις, στα “χέρια” των μελών της μπάντας γίνονται ο “πηλός” για να πλάσουν μία εξαιρετική συνέχεια του πρώτου τους δίσκου. 8 κομμάτια “δυναμίτες”, που είναι έτοιμα να σε “ανατινάξουν” από μουσική “ηδονή”.

Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, όπως λέει και ένα ρητό, τα “Run And Hide” και “It’s In My Hands”, έρχονται να το επιβεβαιώσουν για πολλοστή φορά. Δύο “έξυπνες” συνθέσεις, με heavy ύφος των 80’s και τρομερές ερμηνείες, σε βάζουν αμέσως στο κλίμα του νέου δίσκου. Το “hardrock-ίζον” “Winds Of Destiny”, έρχεται να θυμίσει τις rock επιρροές της μπάντας, ενώ τα “Defender” και το ομώνυμο “If Icarus Could Fly”, σε επαναφέρουν στη “metal-ική” πραγματικότητα των Haunt.

Οι Αμερικανοί, κατάφεραν να βγάλουν ένα δίσκο που μπορείς να τον “κατεβάσεις” σαν ένα “ποτήρι νερό” (μάλλον μπύρα, εδώ που τα λέμε), για να σβήσεις τη μουσική σου “δίψα”. Σίγουρα ένα από τα albums της χρονιάς στο χώρο του, που θα ξεσηκώσει για τα καλά τους απανταχού φίλους του heavy metal. Σίγουρα από τις κυκλοφορίες, που αξίζει να έχεις στη δισκοθήκη σου. Προσωπικά, πιστεύω ότι οι Haunt έχουν ανοίξει τις “πύλες” για το heavy metal μέλλον που ονειρεύονται.

www.facebook.com/hauntthenation/

635

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.