THE FULLBUG: “Black Hole Syndrome”

Το Ισραήλ είναι από τις χώρες της Μέσης Ανατολής που αναπτύσσεται ραγδαία σε πολλούς τομείς.

Η μουσική είναι ένας εξ’ αυτών, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέες μπάντες, ακόμα και της σκληρής μουσικής, να βγουν στην επιφάνεια.  Οι The Fullbug, εκμεταλλευόμενοι αυτό το γεγονός, έρχονται με το νέο τους EP “Black Hole Syndrome”, να μας αποδείξουν ότι υπάρχει hard rock ζωή, στο Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί hard rockers, δημιουργήθηκαν το 2015 ως Project Revival, όπου κυκλοφόρησαν ένα δίσκο το 2017, το “Heavy Gravy”. Το 2018 όμως, έπειτα από κάποιες αλλαγές στο line-up, μετονομάστηκαν σε The Fullbug και κυκλοφορούν το νέο τους EP “Black Hole Syndrome”.

Το ηχητικό μονοπάτι των The Fullbug, κινείται μεταξύ του μοντέρνου hard rock και heavy metal, με αρκετά μελωδικά στοιχεία. Οι επιρροές της μπάντας, ξεκινούν από τον μέγιστο Ozzy Osbourne και καταλήγουν σε Soundgarden και Stone Temple Pilots.

Το νέο EP των Ισραηλινών, αποτελείται από τέσσερα κομμάτια με καλοδουλεμένο στίχο και μοντέρνο hard rock ύφος. Έτσι, ακούγοντας τις 4 συνθέσεις, θα σας έρθουν στο μυαλό μπάντες όπως Godsmack, Audioslave, Soundgarden, με το διακριτικό πάντα hard rock στυλ των The Fullbug. Η σύνθεση και επιλογή των κομματιών, παραπέμπει σε best of έκδοση, δείχνοντάς μας έτσι, ότι η μπάντα έβαλε τα δυνατά της σε αυτό το νέο εγχείρημα.

Τα “Blood Bath”, “Natural Downer” και “Lately”, είναι τα πιο ζωντανά hits του group, και ταυτόχρονα τα πιο αντιπροσωπευτικά του ήχου τους. Μοντέρνο hard rock, αρκετά μελωδικό και με “ανεβαστικό” ρυθμό, έτοιμο να σε παρασύρει στη heavy “δίνη” τους. Κορυφαία στιγμή του EP, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η μπαλάντα “Brake Ground”, όπου τα heavy riffs συναντούν τη μελωδικότητα της rock μουσικής και μας δίνουν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Οι The Fullbug, έχουν κάνει μία τρομακτική αρχή. Αξίζουν την προσοχή όλων των οπαδών του κινήματος, που ψάχνει για κάτι τέτοια underground “διαμάντια”. Ένα από τα καλύτερα EPs, για τη χρονιά που διανύουμε στη rock σκηνή. Μπράβο, και είς ανώτερα, παίδες!!

https://www.facebook.com/fullbug/

558

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.