DER ROTE MILAN: “Moritat”

Γερμανοί, που παίζουν σκληρό αλλά μελωδικό black metal, με μέλη που έχουν παρελθόν σε πιο death metal και core μονοπάτια και γράφουν για κοινωνικοπολιτικά θέματα (σε αυτή την περίπτωση ο 30ετης Πόλεμος) και εύλογα θα ρωτήσετε: έχουν ξεκινήσει σχολή οι Der Weg Einer Freiheit; Η αλήθεια είναι πως μια στυλιστική ομοιότητα υπάρχει μεταξύ των 2 αλλά οι Der Rote Milan σίγουρα δεν είναι κλώνοι.

Με εμφανείς επιρροές από Dark Funeral, Necrophobic, Naglfar αλλά παράλληλα και πιο μελωδικούς post ήχους, ο ήχος των Γερμανών μυρίζει τον ερχομό μιας νέας γενιάς πιο προσβάσιμου και γυαλισμένου μαυρομέταλλου, βασισμένο στην παλιά σχολή αλλά πιο γενικής απεύθυνσης, ιδανικό για όσους θωρούν “χαλαρούς” τους Dimmu Borgir αλλά βρίσκουν λίγο αφιλόξενο τον τραχύ ακατέργαστο ήχο του underground.

Συμβιβαστικό μαυρομέταλλο; Γιατί όχι, κακό δεν είναι, είναι αρκετά ευχάριστο για την ακρίβεια, ειδικά αν σας αρέσει η προαναφερθείσα γερμανική σχολή  αλλά και μπάντες όπως οι Anomalie και Harakiri For The Sky αλλά θέλετε και λίγο περισσότερο σκληρό riffing. Αν σας ψήνει η όλη φάση φροντίστε οπωσδήποτε να ρίξετε μια αυτιά, αν πάλι ψάχνετε κάτι πιο kvlt και τραγίσιο καλύτερα προσπεράστε. 

539

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.