SUPERSEED: “Superseed”

Debut από τους Superseed, μια πενταμελή rock μπάντα από το Bristol της Αγγλίας η οποία καταθέτει ένα χορταστικό album απλής και πιασάρικης μουσικής.

Το υλικό των Superseed χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας ακούγεται καλοπαιγμένο και με σαφή σκοπό την ψυχαγωγία του ακροατή. Απλές εύληπτες συνθέσεις οικειέστατου rock του οποίου οι αφετηρίες / επιρροές είναι ισομοιρασμένες ανάμεσα στις δυο σχολές / όχθες του Ατλαντικού, με το μισό να εμπεριέχει southern ή και grunge στοιχεία που ανήκουν στα ’90s ως τεχνοτροπία και το άλλο μισό να φέρει παραδοσιακά ηχοτόπια της αγγλικής british rock (των The Beatles και των προϊόντων τους δηλαδή).

Καλές μελωδίες και “ομιλούντα” solos από τους κιθαρίστες και άρτιο ρυθμικό δίδυμο σε τραγούδια όχι ιδιαίτερα τεχνικών απαιτήσεων και με συνθετικό υπόβαθρο που τα πιάνεις “με την πρώτη” και αρκετά καλά φωνητικά, πλήρως ταιριαστά στο μουσικό περιβάλλον. Αν και το πλήθος των κομματιών (16 στον αριθμό) ίσως να έκανε κάποιον να σκεφτεί ότι θα υπάρχουν πολλά fillers, εντούτοις αυτό δεν συμβαίνει, με την πλειοψηφία αυτών να κυμαίνεται από συμπαθητικά ως εξαιρετικά.

Με ήχο που απέχει της σύγχρονης “γυαλάδας” και διατηρώντας το rock πνεύμα προηγούμενων δεκαετιών, το “Superseed” έχει πολύ καλές στιγμες στα “Heavy Times”, “Uneasy Swarm” και “Quicksand” στα οποία συνυπάρχουν οι  Alice In Chains με τους Jane’s Addiction, το εξαιρετικό “The Face That Followed You Back Home” που θυμίζει Wolf Mother δομικώς, τα “hits” “Turn The Screw” και “You Failed!” που έχουν κάποιες δόσεις από τους Therapy?, το πολύ όμορφο “This Is The Way To Go”, το groovy “Messenger” (σαν rock εκδοχή των Sum 41), το επίσης εξαιρετικό “Already Done” όπως και το “No One’s Getting Out Of Here Alive” το οποίο μου έφερε στο νου τους Boston και γενικά όλο το ’80s αμερικανικό AOR / hard rock, όλα κομμάτια με όμορφα ρεφρέν και με τα υπόλοιπα να μην υστερούν εμφανώς.

Καλή δισκογραφική εκκίνηση από τους Άγγλους οι οποίοι στοχεύουν σε ένα ευρύτατο ακροατήριο. Πιστεύω θα συγκινήσουν ακροατές από όλο το φάσμα του ανάλαφρου rock και εύχομαι να βρουν το ανάλογο airplay. Για “προκαταρκτικό” άκουσμα πριν βγεις για την Σαββατιάτικη έξοδό σου, ιδανικό.

https://www.facebook.com/superseedrock/

644

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.