DEAD WITCHES: “The Final Exorcism”

Νεκρές Μάγισσες: Ο Τελικός Εξορκισμός. Υπέροχος τίτλος για ανατριχιαστική ταινία τρόμου, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εξαίσιο δείγμα occult doom rock.

Οι Βρετανοί Dead Witches, που έχουν στις τάξεις τους τον, πάλαι ποτέ, τυμπανιστή των Electric Wizard, Mark Greening, τον κιθαρίστα Oliver Hill (Sea Bastard, Grave Lines), τον μπασίστα Carl Geary και στα φωνητικά την κυρία Soozi Chameleone, επιστρέφουν με νέο υλικό δυο χρόνια μετά τον ντεμπούτο τους, “Ouija”.

Στο “The Final Exorcism” λοιπόν, η μπάντα έχει αλλάξει φωνή και κιθάρα (ο Greg Elk δυστυχώς δεν βρίσκεται πια μαζί μας), αλλά όχι μυαλά. Ο ήχος τους έχει ως φυσική συνισταμένη τους πατεράδες όλων Black Sabbath, αλλά αναμφίβολα η θητεία του Greening στους Ηλεκτρικούς Μάγους έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Οι κιθάρες βαριές, το μπάσο λασπώδες και τα τύμπανα μονολιθικά, με αποτέλεσμα μια σλατζίλα να καλύπτει την ατμόσφαιρα, ενώ ψήγματα ψυχεδέλειας σε βοηθούν να καταφύγεις σε πνευματική χειροτεχνία (πάρτε τρία χαρτάκια και αρχίζουμε).

Η θεματολογία είναι αποκρυφιστική και το όμορφο μουνκικό εξώφυλλο την υποστηρίζει δυναμικά. Η φωνή της Soozi δίνει πόνο και πατάει skip σε κάθε αιθεριοποίηση των γυναικείων φωνητικών και δένει απόλυτα στη δεμένη σύνθεση της μουσικής. Η παραγωγή είναι ιδανική και κοινωνικά αποδεκτή για το ύφος αυτό, αλλά αν ψάχνεις κάτι νεωτεριστικό, θα απογοητευτείς.

Οι Dead Witches έχουν ό,τι χρειάζεται για να ξεχωρίσουν στην υπερβολικά κορεσμένη, από τέτοια συγκροτήματα , αγορά και οι ντουμάδες που λατρεύουν φάσεις Windhand, Witch Mountain θα ικανοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό.

Εγώ γούσταρα καργα, ασούμε!

Αγαπημένο κομμάτι: Lay, Demon.

549

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.