VISION QUEST: “Vision Quest”

Οι Vision Quest μας έρχονται από την Ιταλία και κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο εν ονόματι “Vision Quest”, από την επίσης Ιταλική Rockshots Records η οποία στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως Rhapsody, Venom και Vision Divine.

Το όνομα της μπάντας είναι εμπνευσμένο από μία δραματική ταινία του 1985 και στο soundtrack του έργου, συμμετείχαν ονόματα όπως Journey, Foreigner, John Waite και  Sammy Hagar.

Ο ήχος των Ιταλών είναι επικεντρωμένος στο μελωδικό rock/AOR της δεκαετίας του 80, συνδυασμένος με συμφωνικό και progressive rock και έχουν επιρροές από συγκροτήματα όπως Magnum, Kansas, Asia και Journey. Η παραγωγή έχει γίνει από τους ίδιους τους Vision Quest στο La Maestà studio και το group απαρτίζουν οι Marco Bartoli στα πλήκτρα, μπάσο και ενορχήστρωση, Emiliano Belletti στις ηλεκτρικές κιθάρες και Guido Ponzi στα φωνητικά. Επίσης στο δίσκο υπάρχουν αρκετές συμμετοχές από την τοπική rock σκηνή.

Το “Vision Quest”, περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια και μία εισαγωγή και διαρκεί περίπου μία ώρα. Να πω την αμαρτία μου, ακόμα και μετά από αρκετές ακροάσεις δεν βρήκα κάτι που θα τραβήξει την προσοχή μου. Δεν είναι ότι οι γείτονες κάνουν κάτι ιδιαίτερα λάθος, απλά όσα υπάρχουν σε αυτό τον δίσκο, τα έχεις ξανακούσει κάπου πολύ καλύτερα και με περισσότερο πάθος. Οι συνθέσεις στερούνται φαντασίας και δεν υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης, με όλα τα τραγούδια να ακολουθούν συγκεκριμένη δομή. Επίσης ο τραγουδιστής δεν νομίζω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό ιδίωμα που έχει διαλέξει η μπάντα, λόγω του ότι έχει περιορισμένες φωνητικές δυνατότητες.

Ο πρώτος δίσκος των Vision Quest δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε και νομίζω ότι δεν θα τον πρότεινα ούτε στους φανατικούς του μελωδικού rock, βέβαια, όποιος θέλει να τους ακούσει ας κρατήσει πολύ μικρό καλάθι.

583

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.