DEMON HEAD: “Hellfire Ocean Void”

Πρώτη δουλειά για τους Δανούς Demon Head, οι όποιοι με την συνδρομή του παραγωγού Flemming Rasmussen (Metallica,Morbid Angel,Mercyful Fate), μας παρουσιάζουν το “Hellfire Ocean Void”. Μετά από ένα ατμοσφαιρικό intro, μας αναβιώνουν παλιές νοσταλγικές εποχές, ξεδιπλώνοντας ένα κλασσικό occult heavy metal album.

Είναι εμφανής η επιρροή τους από Mercyful Fate, ενώ προσπαθούν να έχουν μία σκοτεινή αισθητική ,έχοντας κατά νου και την απλότητα του heavy metal (χωρίς βέβαια την παρουσία του “King”-ένας είναι ο Diamond!!!!, μάλλον μπορεί το “πνεύμα του” να βρίσκεται κάπου εκεί γύρω, αλλά σίγουρα όχι η φωνή του).

Γενικά είναι ένα καλό βήμα, έχει μία ροή και κάποιες σκόρπιες καλές μελωδίες, τις οποίες όμως δεν τις βοήθα η μέτρια παραγωγή (δεν ξέρω μήπως ήταν στο πλαίσιο της αναβίωσης). Τα τραγούδια που ξεχώρισα, ήταν τα “The night is your master” και το “In the hour of the wolf master”.

Δεν μας προσφέρει η κυκλοφορία κάτι καινούριο, αφού δεν ανακαλύπτουν και τον τροχό! Πρέπει το συγκρότημα να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο προκειμένου να κερδίσει την προσοχή της σκηνής. Mία ακρόαση την αξίζουν πάντως, γιατί μου θύμισαν τα νιάτα μου, αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί.

https://www.facebook.com/Demoncoven



514

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».