GANG: “All For One”

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια έπρεπε να περάσουν για την “συμμορία” από την Γαλλία, για να μας δώσουν το έβδομο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους, “All For One”.

Κλασικό heavy metal, ταγμένο στις παραδόσεις των Tokyo Blade, Iron Maiden, Judas Priest, Saxon, Adx και κατά κύριο λόγο, ό,τι έβγαινε από την βρετανική και γαλλική μουσική βιομηχανία της χρυσής εποχής του heavy metal.

Παραγωγή πέντε αστέρων σε ήχο και “γυάλισμα”, χωρίς να ξεφεύγει από το cult του είδους και χτισμένο πάνω στον παραδοσιακό metal ήχο. Όμορφα δομημένες συνθέσεις, με κύριο χαρακτηριστικό τους, την ταχύτητα και την γλυκιά “αγριάδα” των εξάχορδων, οι οποίες “κάνουν πάρτυ” με τις δισολίες και τα double shreddings. Σε μελωδικό επίπεδο, τα ρυθμικά riffs βασιλεύουν σε όλο το μήκος και πλάτος του δίσκου και δένουν αρμονικά με τα καταπληκτικά solos, που ξεπετάγονται από εκεί που δεν το περιμένεις.

Ανεβασμένες ταχύτητες, mid tempo αλλά και αργά, στα όρια του Doom, κομμάτια, αποτελούν το “All For One”, αλλά η ταυτότητα της συγκεκριμένης κυκλοφορίας φαίνεται στις πολλές συμμετοχές που υπάρχουν. Steve Morrison (Tysondog), Vince Vercaigne (Amartia), Fabrice Fourgeaud (Attentat Rock), Betov (ADX), Stephane Sauvage (Ed Hunter & Last Prophecy), Marc Queen, Thierry Tripenne και Aurelien Pauchet (Spirit) και Tony Dolan (Venom Inc.), είναι μερικά από τα ονόματα που παίζουν και ακούγονται.

Τελικό αποτέλεσμα για τους Gang, είναι ότι μου δημιουργήθηκε μία έντονη επιθυμία για να τους δω και ζωντανά, μετά την ακρόαση του νέου τους υλικού. Τίμιο heavy metal, μελωδικό και “παντελονάτο”.

https://www.facebook.com/gang51official/

730

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.