OF SPIRE AND THRONE: “Penace”

Οι Βρετανοί doomsters Of Spire Αnd Throne, κυκλοφορούν αισίως την δεύτερη ολοκληρωμένη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Penace” και συνεχίζουν να βαδίζουν σε σκοτεινά, λασπερά μονοπάτια. Το “Penace”, είναι ένας αργός, βασανιστικός δίσκος, που ταλαντεύεται ανάμεσα στην μελαγχολία και την οργή. Απεγνωσμένα φωνητικά, βγαλμένα από πηγάδι, fuzz-αριστό μπάσο που σου τρυπά τα σωθικά, μονολιθικά τύμπανα και αργόσυρτα κιθαριστικά riffs, που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποια συνοχή και να προσδώσουν κάποιο παραπάνω νόημα στις συνθέσεις.

Καταλαβαίνω πως το “Penace” βασίζεται κυρίως στο ηχητικό κομμάτι και όχι στο συνθετικό. Υπάρχει μία προσπάθεια μέσα από έναν ultra βαρύ ήχο να δημιουργήσει ένα κλειστοφοβικό ίσως αίσθημα στον ακροατή. Μετά το instrumental εναρκτήριο “From Dust”, γίνεται ακόμα πιο αισθητή η death-doom προσέγγιση της μπάντας με τα διάσπαρτα φωνητικά (ανάμεσα στο sludge και το death), να δίνουν μία επιπλέον έμφαση στις συνθέσεις, οι οποίες αδυνατούν, παρά ταύτα, να παρουσιάσουν κάποια ξεκάθαρη, συνθετική ποιότητα.

Το κακό είναι ότι και η παραγωγή είναι αρκετά μουντή και δυσκολεύεται να δημιουργήσει τα επιθυμητά συναισθήματα έξαρσης κατά την διάρκεια της ακρόασης. Οι μακρόσυρτες συνθέσεις του δίσκου, μοιάζουν να βυθίζονται στη λάσπη που δημιουργείται, σαν σε κινούμενη άμμο. Η έλλειψη ουσιαστικών riffs, κάνουν τα αισθήματα της μονοτονίας και της βαρεμάρας να παρουσιάζονται όλο και πιο έντονα και οι έξι συνθέσεις διάρκειας μεγαλύτερης της μιας ώρας, δεν καταφέρνουν σε κανένα σχεδόν σημείο να αποδείξουν το νόημα και την ουσία πίσω από αυτή την κυκλοφορία. Συγνώμη αγαπητοί Of Spire And Throne, αλλά δεν θα ψαρώσω και θα προσπεράσω χωρίς δεύτερη σκέψη.

https://www.facebook.com/ofspireandthrone

486

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.