NEGATIVE WALL: “Gammagelu”

Θεωρώ ότι το doom metal δεν ταιριάζει ως μουσικό είδος με τη sci-fi θεματολογία. Δεν το παίρνω ως δεδομένο βέβαια, γιατί με την κατάλληλη “επιχειρηματολογία” αυτό μπορεί να αλλάξει. Οι Negative Wall, φαίνεται να έχουν βρει αυτά τα κατάλληλα “επιχειρήματα” στο νέο τους album “Gammagelu”.

Οι Αμερικανοί doomsters, ιδρύθηκαν μόλις το 2018 και αμέσως έπιασαν δουλειά για να κυκλοφορήσουν αυτό που θα ήταν το πρώτο τους album, πέρα από την πρωτοτυπία που διαθέτει. Και λέω πρωτοτυπία, γιατί κανείς δεν θα περίμενε μία doom μπάντα να ασχοληθεί με το sci-fi, πόσο δε μάλλον με τρεις διαφορετικές ιστορίες στα τρία κομμάτια του δίσκου.

Έτσι, το album ενώ κινείται ηχητικά σε γνωστά doom μονοπάτια, έχει επηρεαστεί από την sci-fi αισθητική και φαίνεται σαν κάτι νέο στο “αυτί” του ακροατή. Ακόμα και οι ίδιες οι συνθέσεις είναι κάτι μοναδικό, με αποτέλεσμα να μένεις “κολλημένος” στο ηχείο για να ακούσεις τη συνέχεια. Πέρα από τον doom ήχο, μπορείς να διακρίνεις και κάποια ψυχεδελικά στοιχεία εδώ και εκεί στα κομμάτια, κάτι που δίνει μία άλλη δυναμική στο όλο ύφος του δίσκου.

Το εναρκτήριο κομμάτι “Imperii Exsules (Galacatic Viatores)”, έχει ως κεντρικό θέμα το 60’s επεισόδιο του Outer Limits με τίτλο “The Zanti Misfits”. Το δεύτερο (Hybrid Genus Serpentis), μιλά για την ιστορία ενός ερπετοειδούς που συνευρέθηκε ερωτικά με έναν διαστημικό ταξιδιώτη, και το ον που γεννήθηκε κλείστηκε σε μία κάψουλα που θα άνοιγε όταν θα ήταν το μόνο πλάσμα στο σύμπαν. Το τρίτο χτύπημα, αφορά ένα παλιό Ιρλανδικό folk τραγούδι, σε doom-blues εκτέλεση και φέρει τον τίτλο “Mater Saeva, Kp22”. Τρεις διαφορετικές ιστορίες, που όμως δείχνουν άρτια δεμένες μεταξύ τους και ουσιαστικά “ολοκληρώνουν” μία πολύ όμορφη προσπάθεια.

Οι Negative Wall, μας δίνουν και τη δική τους εκδοχή του “Torquemada 71” των αγαπημένων Electric Wizard, που αν και δεν έχει σχέση με το sci-fi, είναι στυλιστικά κοντά. Ακόμα ένα συν στο album, είναι ότι η μπάντα έχει καταφέρει να συνδυάσει και να ταιριάξει θεματολογία, μουσική και ερμηνείες με έναν τρόπο μοναδικό, δημιουργώντας το δικό της ηχητικό στυλ.

Οι Negative Wall, έδωσαν ακόμα ένα θεματολογικό μονοπάτι στο doom metal. Κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αξιόλογο album, που θα αφήσει το ακροατήριο ευχαριστημένο. Ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για μία νέα μπάντα, που θα πρέπει να το έχει ως οδηγό για την μετέπειτα πορεία τους.

https://www.facebook.com/Negative-Wall-1540574676021612/



765

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.