TRAVELER: “Traveler”

Ο Καναδάς αντεπιτίθεται!! Μία χώρα “καταφύγιο”, για μπάντες που αμφιταλαντεύονται μεταξύ NWOBHM, heavy/power και speed metal. Οι Traveler είναι το τελευταίο κρυμμένο “διαμάντι”, που προσφέρει αυτή η χώρα στη metal σκηνή.
Δημιουργήθηκαν το 2017 από τον Matt Ries (Hrom, Gatekrashor), αρχικά ως project, αλλά κατόπιν ευρείας αποδοχής μετά το demo του 2018, γρήγορα μετατράπηκαν σε full σχήμα. Το group, πλαισιώθηκε από τους Jean-Pierre Abboud στα φωνητικά (Gatekeeper), Toryin “Junior” Schandlich στις κιθάρες, Dave Arnold (ex-Striker) στο μπάσο και Chad Vallier στα τύμπανα. Η μπάντα, κυκλοφόρησε και ένα split με τους Coronary μέσα στο 2018.

Ο ήχος των Traveler, έχει στοιχεία από το NWOBHM των ‘80s, επιρροές από heavy/power metal, όπως και κάποια speed metal περάσματα. Αυτό που ουσιαστικά έχουν καταφέρει, είναι να “τιθασεύσουν” το κλασικό metal του σήμερα, χωρίς να ξεχνούν το παρελθόν.

Το νέο album, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένα “best of” του heavy metal! Οκτώ κομμάτια, που χτυπούν σαν καταιγίδα τα αυτιά σου, με το που θα πατήσεις το play. Ακόμα και το ορχηστρικό “Konamized”, πέρα από τις ικανότητες των μελών του group, δείχνει ξεκάθαρα το μουσικό “θράσος” και την αυτοπεποίθηση των Καναδών metallers. Οι ερμηνείες του Ries είναι εξαιρετικές και οι συνθετικές του ικανότητες, “ξεδιπλώθηκαν” στα κομμάτια με τέτοιο τρόπο, που λες και τα είχε ήδη γραμμένα από πριν.

Τί να πρωτοπεί κανείς για τον speed ύμνο “Speed Queen”, τα heavy/power “Starbreaker” και “Up To You” και τα, στα όρια του κλασικού metal, “Fallen Heroes” και “Mindless Maze”; Νομίζω ότι και να πούμε, δε θα μπορέσει να περιγράψει το feeling που θα νοιώσεις όταν τα ακούσεις για πρώτη φορά. Σίγουρα, το repeat θα είναι η μόνη σου επιλογή σε αυτήν τη heavy metal πανδαισία.

Νομίζω, αν και πολύ νωρίς, ένα από τα album της χρονιάς! Τα τραγούδια, ο ήχος, το feeling στο δίσκο, με κάνουν να το πιστεύω 100%. Οι φίλοι του κλασικού metal, θα το αγαπήσουν από την πρώτη νότα μέχρι την τελευταία. Έχει σίγουρη θέση στη δισκοθήκη μου και νομίζω όλων των μεταλλάδων. Well done, gentlemen…

https://travelermetal.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/travelerheavymetal/

509

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.