UNTO THE WOLVES: “Year Two”

Οι Unto the Wolves, είναι ένα metal project που έχει σκοπό την ανοχή και αποδοχή όλων των φυλών,θρησκειών και διαφορετικών ιδεών από όλους τους ανθρώπους. Τα περισσότερα τραγούδια είναι εμπνευσμένα από ιστορικά ή θρησκευτικά κείμενα, που θεωρούνται σημαντικά από κάποιους και υπηρετούν τις πανανθρώπινες ιδέες που υπάρχουν σε αυτά τα βιβλία.

Το project υπάρχει δύο χρόνια (με το όνομα του δίσκου να υποδηλώνει αυτό ακριβώς) και έχει κυκλοφορήσει άλλον ένα δίσκο, πέρυσι, το “Year One”. Οι κυκλοφορίες αυτές έχουν γίνει μέσω μιας πλατφόρμας στην Αμερική, του Patreon, που είναι σαν το kickstarter. Κάθε μήνα βγαίνει ένα καινούριο τραγούδι αποκλειστικά για τους συνδρομητές και όταν συμπληρωθεί χρόνος, όλα τα κομμάτια περιλαμβάνονται σε έναν ενιαίο δίσκο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σύνθεση εμπνέεται από κάτι μοναδικό και διαφέρει από τις υπόλοιπες. Αποκλειστικός υπεύθυνος για αυτό το “μουσικό χωνευτήρι” είναι ο John “Gage” Sifuentes, ο οποίος παίζει όλα τα όργανα που ακούγονται στο album και επίσης έχει αναλάβει και τα φωνητικά. 

Το “Year Two” περιλαμβάνει δώδεκα κομμάτια και διαρκεί περίπου εβδομήντα λεπτά. Ο Sifuentes σε αυτόν τον δεύτερο δίσκο του, εμπνέεται από τα ακόλουθα θέματα: Μεξικάνικη παράδοση,δρυΐδες, θρύλους Εσκιμώων, Δερβίσηδες, Αμερικανική κουλτούρα, Μάγιας, Ιουδαϊσμό, τις κατακόμβες κάτω από τον καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη, Αθεϊσμό, Ραελισμό (αίρεση που πιστεύει ότι δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή, αλλά εξωγήινοι θα δώσουν το δώρο της αθανασίας σε αυτούς που το αξίζουν!!), λατρεία του Εωσφόρου και μυθολογία Kthulu.

Οι Unto the Wolves ανήκουν στο χώρο του metalcore, με επιρροές από συγκροτήματα όπως Trivium, Metallica, Demon Hunter, In Flames, Soilwork, The Haunted, Between The Buried And Me. Επίσης, σε κάποια τραγούδια ανάλογα με τo θέμα, υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα στοιχεία όπως η ακουστική κιθάρα στο εναρκτήριο  “Validate the Pain” και η ανατολίτικη μελωδία στο  “A Will of Servitude”. Τα φωνητικά είναι αρκετά δουλεμένα και το ίδιο ισχύει και για τις κιθάρες. Μεγάλη αδυναμία του δίσκου είναι τα τύμπανα, που ακούγονται “άνευρα” και μειώνουν τη δυναμική των συνθέσεων. Στο “Year Two”, όλα τα τραγούδια είναι στο ίδιο επίπεδο και δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάτι που δεν έχεις ξανακούσει κάπου αλλού. Γενικά, ο δίσκος δεν κάνει κοιλιά, με καλύτερα τραγούδια του το  “The Catacombs with Daniel Graves” και το “Conflict Resolution”.

Οι Unto the Wolves κυκλοφόρησαν έναν αξιόλογο δίσκο, χωρίς όμως να είναι κάτι συνταρακτικό που θα σε κάνει να κολλήσεις, αξίζει όμως οι φίλοι του ήχου να δώσουν την προσοχή τους στη συγκεκριμένη κυκλοφορία.

https://www.facebook.com/untothewolves/

488

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.