MURDER ANGELS: “Beyond The Dark”

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δεκαετία 80’s, το Heavy Metal έχει εδραιοποιηθεί στα ακούσματα του κόσμου και τα “διαμάντια” βγαίνουν το ένα πίσω από το άλλο.

Ελλάδα, Λάρισα, στο “τσακ” της αλλαγής της χρονιάς 2018-2019 και οι Murder Angels σε μία καθολική στροφή προς τον Heavy ήχο, μας δωρίζουν απλόχερα τον δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο τους “Beyond The Dark”.

Αφήνοντας πίσω το thrash ύφος του ντεμπούτου τους, στο “Beyond The Dark” πατάνε περισσότερο στην αμερικανική κουλτούρα του heavy metal και στο πρώτο κιόλας άκουσμα (Virus X), καταλαβαίνεις πόσο καλά και “μερακλίδικα”, παντρεύουν τους Omen με τους Riot. Βαγγέλης και Τζίου δεμένοι όσο ποτέ άλλoτε, με τον έναν να συμπληρώνει τον άλλον στις εξάχορδες, με άκρως ρυθμικά και πάνω απ΄όλα υγρά riffs και μελωδίες που απελευθερώνουν όλο το συναίσθημα της τεσσαρακονταετούς, μεταλλικής κουλτούρας.

Σε τύμπανα και μπάσο, Μιχάλης και Ευάγγελος αντίστοιχα, σηκώνουν όλο το βάρος του δεύτερου δίσκου, κρατώντας σθεναρά τον ρυθμό και γεμίζουν με βάθος το “Beyond The Dark”. Οι συνθέσεις που κρύβονται στον δίσκο, είναι αρκετά πιο περίπλοκες σε σχέση με τον παρθενικό τους δίσκο και σίγουρα πιο ώριμες.

Το κερασάκι στην τούρτα, έρχεται με το “λαρύγγι” του Τόλη, ο οποίος δεν χρειάζεται συστάσεις, ούτε συκγρίσεις. Είναι μία κατηγορία από μόνος του και το δείχνει ακομπλεξάριστα, πατώντας σε κάθε νότα του πενταγράμμου και κάνοντας τις οκτάβες να μοιάζουν με “κουτάβια”.

Murder Angels λοιπόν, που με γκολ από τα αποδυτήρια, μας στέλνουν το μήνυμα ότι στην Λάρισα, παίζεται μπάλα επιπέδου “Τσου Λου”.

https://el-gr.facebook.com/Murder-Angels-736636103036423/

602

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.