DISTORTION TAMERS: “Jasmines & Blades”

Τέταρτη δισκογραφική συνάντηση με τους Distortion Tamers, οι οποίοι αυτή τη φορά μέσω της Ikaros Records, κυκλοφορούν το “Jasmines & Blades” που θα παρουσιαστεί ζωντανά στο An Club την 1η Φεβρουαρίου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ).

Δεύτερο full length album για τους Αθηναίους λοιπόν, όπου όπως ακούγεται το  garage τους έχει κοιτάξει πίσω, συναντώντας την παραδοσιακή rockabilly μελωδία και το αρχέγονο rock ‘n’ roll. Τώρα όσο ποτέ, οι Distortion Tamers θα σε κάνουν να χορέψεις και θα φαντάζουν από δω και στο εξής το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην επιλογή για δίδυμο των Last Drive (ασχέτως του γεγονότος της ύπαρξης του Alex K. στη διαδρομή τους).

Η πολύ όμορφη αρχή με τον αλογίσιο ρυθμό στα τύμπανα στο “A Boy Called Johnny”, σου αποσπά την προσοχή αμέσως και σε κάνει να δώσεις όλη σου την προσοχή στην ακρόαση του album. H ήρεμη φύση των DT δείχνει και πάλι πως κάνει καλά τη δουλειά της με την βραχνή Springsteen-ική φωνή του Κώστα να σε γοητεύει στο “The Calling of the Jackal” και ακολουθεί μια κλασική garage r’n’r μελωδία στο “Elevation Blue” (μυρίζει Last Drive από μακρυά).

Η ροκαμοπιλιά κατακτά τα ηχεία σου πανέμορφο “People Who Died” και το επίσης χορευτικό “Rock ‘n’ Roll City” είναι ένας φόρος τιμής στη Θεσσαλονίκη.

Μια ακόμη μπαλάντα κάνει την εμφάνιση της, αλλά με μαγικό τρόπο δεν σε πετάει εκτός κλίματος. Το “Ballad of the Pixies” είναι μια ακόμη απόδειξη πως οι Distortion Tamers γνωρίζουν την τέχνη της τραγουδοποιΐας καλά και το “40 miles of bad Road” είναι ένα σκληρό κομμάτι garage που θα σε κάνει να πιεις μονορούφι το ποτό σου με το επτάλεπτο “Ward 13” (δεν έχει σχέση με το Κελί 33) να κλείνει με δραματικό τρόπο το album.

To “Jasmines & Blades” είναι 41 λεπτά πανέμορφου garage rock και ίσως η καλύτερη στιγμή των Distortion Tamers μέχρι σήμερα, με την παραγωγή να έχει κρατήσει ισορροπία μεταξύ βρωμιάς και καθαριότητας που τόσο σημαντική είναι για το ιδίωμα. Το απλό εξώφυλλο του δίσκου ενισχύει την ταπεινότητα της ύπαρξης αυτού του υπέροχου σχήματος με έναν εξαιρετικό frontman που καταθέτει το 120% της ψυχής του σε κάθε του μουσικό βήμα.

Εσείς που έχετε ψηλά σε κάδρο τη φωτογραφία των Last Drive, αφήστε λίγο χώρο και για τους Distortion Tamers. Οι πρώτοι θα στο συνιστούσαν εξάλλου!

629

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.