DEATHRITE: “When Nightmares Reign”

Από ότι διάβασα, οι Γερμανοί Deathrite συνήθιζαν να παίζουν Death Metal υψηλών οκτανίων στα τρία albums που είχαν κυκλοφορήσει έως τώρα, αλλά από ότι άκουσα στο νέο τους album, αυτό έχει αλλάξει.

Η ταχύτητα στον ρυθμό των τραγουδιών τους τώρα, φτάνει (το περισσότερο) έως αυτή που είχαν στα τραγούδια τους οι Motörhead, ενώ αποφεύγουν παντελώς τα blast-beats. Να είχανε και την έμπνευση που είχαν οι παραπάνω Βρετανοί, τι καλά που θα ‘τανε… Δυστυχώς όμως τα τραγούδια τους είναι τόσο βαρετά και όσο και ανέμπνευστα. 

Αλλαγές υπήρξαν παράλληλα και στο line up τους, αφού άλλαξαν πρόσφατα τον μπασίστα  τους και προστέθηκε δεύτερος κιθαρίστας, όπως και στην εταιρεία τους αφού τώρα έχουν μεταπηδήσει στην Century Media. Μερικές φορές οι αλλαγές αυτές μπορεί να φέρουν έναν αέρα ανανέωσης σε ένα συγκρότημα αλλά ο αέρας που αποπνέουν οι Deathrite στο “When Nightmares Reign” είναι σ ά π ι ο ς. Κάτι ο old-school ήχος που έχει αυτό το album, κάτι οι συνθέσεις σε αυτό που δεν εκρήγνυνται ποτέ, με κάνει να μην θέλω να βάλω εισαγωγικά σε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Αναγνωρίζω την ανάγκη τους για να παίξουν διαφορετικά πλέον, αλλά δεν πιστεύω ότι οι οπαδοί τους θα ήθελαν να ακούσουν τόσο αργό Death Metal από αυτούς. Όσο για τους υπόλοιπους ακροατές αυτής της μουσικής, δεν πιστεύω ότι θα βρουν εδώ κάτι τόσο ενδιαφέρον για να “τους μείνει” και να θέλουν να επαναλάβουν την ακρόαση του. Ίσως την επόμενη φορά που θα δισκογραφήσουν να έχουν τελειοποιήσει αυτό που προσπαθούν να πετύχουν (Motörhead-meets-(newest)Darkthrone Death-Metal;) αλλά για την ώρα, το μεταβατικό στάδιο του “When Nightmares Reign” δεν πάει πουθενά, ούτε προσφέρει κάτι που να μας λείπει. 

505

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.