CHAINBREAKER: “Lethal Desire”

Το speed metal, τείνει να εξελίσσεται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς στις μέρες μας. Το ίδιο συμβαίνει και με την Καναδική metal σκηνή, μιας και τα περισσότερα σχήματα που ασχολούνται με το speed metal ξεπηδούν από εκεί. Οι Chainbreaker, είναι ένα από αυτά τα groups και το ντεμπούτο album τους “Lethal Desire”, έρχεται με “φόρα” να μας αποδείξει όλα τα παραπάνω.

Οι Καναδοί speed metallers, δημιουργήθηκαν το 2013 από πρώην μέλη των άλλοτε speed metal θρύλων της Καναδικής σκηνής Cauldron, Toxik Holocaust και Rammer. Η είσοδος στο group των Rob Quellette στα φωνητικά και Phil Zeller στο μπάσο, διαμόρφωσε ένα σταθερό line up, με αποτέλεσμα να έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για το ντεμπούτο της μπάντας.

Ο ήχος τους, είναι ο κλασικός speed/thrash ήχος των ‘80s στα χνάρια των Razor, Sacrifice, Piledriver και Slaughter. Γρήγορος ρυθμός, δυνατά riffs και στίχοι γύρω από το heavy metal (sex, drugs and dirty rock ‘n’ roll φάση), είναι η συνταγή αυτού του album.

Έτσι, ακούγοντας το δίσκο, μπορείς να δεις τις επιρροές από thrash και speed metal στοιχεία, “μπολιασμένες” με το dirty rock ‘n’ roll των θρυλικών Motorhead. Κομμάτια όπως τα “Hell bound”, “Lethal Desire” και “Atomika”, “φωνάζουν” από μακριά ότι Motorhead-ίζουν. Η επιθετικότητα και η “thrash-ίλα” των “Born Loud” και “Leatherized”, θυμίζει εποχές όπου οι bay area Thrashers τότε Metallica συστήνονταν στο metal κοινό.

Από το album, δε λείπουν και οι heavy συνθέσεις, με τα “Chainbreaker” και “Methalina” να έχουν αυτόν το ρόλο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρόλο που υπάρχουν 12 τραγούδια, η χρονική διάρκεια του album είναι μόλις 34 λεπτά! Αλλά από την άλλη, η μουσική κατεύθυνση της μπάντας και το όλο feeling, δεν προδιαθέτει για μεγαλύτερα σε διάρκεια κομμάτια, κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Πρόκειται για μία πρώτη, αξιόλογη προσπάθεια από ένα “νέο” σχήμα. Το πάντρεμα των Motorhead-ικών riffs με τα Udo φωνητικά σε κάποια σημεία, θα κερδίσουν αρκετούς φίλους. Άλλωστε, οι παραστάσεις των μελών του group είναι τέτοιες, που δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση ότι θα βρουν το δρόμο τους.

560

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.