SEER: “Vol. 6”

Ο Καναδάς, έχει μία τιμητική θέση στο χώρο του metal με μπάντες που βγάζουν “επιθετική” μουσική. Οι Annihilator, είναι ένα κορυφαίο παράδειγμα thrash metal, όπως και αρκετές μπάντες που κάνουν καριέρα στο speed metal. Οι Seer, με το νέο album “Vol. 6”, έρχονται να μας αποδείξουν ότι υπάρχει “ζωή” ραγδαίως αναπτυσσόμενη και στο υπόλοιπο φάσμα του metal της Καναδικής σκηνής.

Οι Seer, ιδρύθηκαν το 2014 και μέσω τριών EP και μίας full length κυκλοφορίας, έφεραν έναν μοναδικό ήχο στην Καναδική metal σκηνή. Συνδυάζοντας με τρομερή άνεση το doom metal, με κάποια psychedelic rock στοιχεία και το sludge metal με ακραία φωνητικά, δημιούργησαν έναν ιδιαίτερο ήχο για την μπάντα.

Από το εναρκτήριο κομμάτι “Oath Of Exile”, φαίνονται οι επιρροές από τα psychedelic rock στοιχεία, που έχουν ταιριάξει στο βαρύ doom ήχο των Καναδών metallers. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ήχου τους, αποτελεί το “Iron Worth Striking”, μία τρομερή σύνθεση με τα doom και sludge στοιχεία του group να εμφανίζονται εναλλάξ και να “ποτίζουν” το τραγούδι με μία black αισθητική.

Τα black φωνητικά, που κάνουν την εμφάνισή τους στο κομμάτι “Frost Tulpa”, αποτυπώνουν άριστα τη βαριά ατμόσφαιρα που έχουν δώσει οι Seer σε ολόκληρο το δίσκο. Το “Seven Stars, Seven Stones”, είναι σίγουρα το πιο doom τραγούδι του album, με πιο καθαρά φωνητικά. Μία από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου, είναι και το “As The Light Fades”, όπου οι εναλλαγές στο ρυθμό και στα φωνητικά, σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα σκοτεινό μέρος, ψάχνοντας το “φως” στην άκρη του τούνελ.

Οι Seer, φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν και το κάνουν με εκκωφαντικό τρόπο. Ο ιδιαίτερος ήχος τους, είναι το ατού τους για την επιτυχία αυτή. Οι φίλοι του doom/sludge metal, πρέπει να τιμήσουν αυτό το διαμάντι του είδους. Οι υπόλοιποι, ρίχτε του μία “αυτιά”. Θα σας κερδίσει.

https://www.facebook.com/seervancouver

948

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.