LONG NIGHT: “Barren Land”

Μετά από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα το 2016 με το E.P “Sorrow Returns”, οι Νορβηγοί Long Night ,είχαν θέσει τις βάσεις και την προσμονή μας, για το επόμενο βήμα τους. Έτσι φτάνουμε στα τέλη του 2018, για να απολαύσουμε ένα πραγματικό στολίδι του Gothic Rock.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, μιλάμε για μια ομάδα μουσικών που πραγματικά ξέρει τι επιζητά ,άλλωστε o Οsten Bergous,γνωστός από τα φωνητικά  του στους Tristania, καθώς και ο Tommy Olson, εξίσου γνωστός κιθαρίστας σε Theatre of Tragedy, Elusive, εγγυώνται το αποτέλεσμα αυτής της όμορφης  προσπάθειας.

Έτσι καταλήγουμε στο πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Long Night, όπου μέσα από μια κρυστάλλινη και αψεγάδιαστη παραγωγή, έχουμε από την μια, την μελωδία των Mission στις κιθάρες και την ατμόσφαιρα  των Fields Of The Nephilim, να πλανάται με μεθυστικό τρόπο στα αυτιά μας και όλα τα παραπάνω να ζωγραφίζουν σαν ξυράφια πάνω μας. Τα highlights του δίσκου αποτελούν τα κομμάτια “It’s All Gone”, “Barren Land”, “Black River” και “Cold Light”.

Οι πειραματισμοί δεν λείπουν χάριν στην χρήση που κάνουν σε ανατολίτικες πινελιές, καθώς και μια Dark Americana αισθητική. Οπότε μιλάμε για ένα άλμπουμ όπου πραγματικά όσο το ακούς τόσο περισσότερα πράγματα έρχονται στην επιφάνεια. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του συγκεκριμένου χώρου το έχουν ήδη ανακαλύψει.

https://www.facebook.com/Long.Night.Tau/?ref=br_rs

https://swissdarknights.bandcamp.com/album/barren-land

502

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».