ENDLESS FLOODS: “Circle The Gold”

Η Γαλλική metal σκηνή, έχει βγάλει αρκετές μπάντες που πρωτοπορούν σε αυτό που κάνουν. Οι Gojira είναι ένα τρανό παράδειγμα, όπου το progressive/death metal που παίζουν το έχουν αναγάγει σε κάτι που δεν το βρίσκεις αλλού σήμερα. Κάτι ανάλογο προσπαθούν να πετύχουν και οι εκ του Bordeaux ορμώμενοι Endless Floods, στο νέο τους δίσκο “Circle The Gold”.

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2015, από τους Stephane Miollan (Monarch, Bombardement), Benjamin Sablon (Bombardement, Shock) και Simon Bedy. Πολύ γρήγορα, κυκλοφόρησαν δύο albums, τα “Endless Floods” το 2016 και “II” το 2017.

Ο ήχος της μπάντας, είναι κάτι ανάμεσα σε doom και sludge metal, με αρκετές επιρροές από psychedelic rock. Στο νέο τους δίσκο, σίγουρα ακούγεται πιο βαρύς αφού αποφάσισαν να τον πάνε ένα βήμα παρακάτω.

Το album, αποτελείται από δύο κομμάτια των 20 λεπτών περίπου το καθένα, γεμάτα από doom/sludge metal και αρκετές ψυχεδελικές πινελιές να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Θα έλεγες, ότι πρόκειται για μία εμβάθυνση του τρίο από το Bordeaux, στον δικό τους ήχο και στυλ, θέλοντας να εξερευνήσουν τα άδυτα του ιδιαίτερου αυτού είδους τής metal σκηνής. Η εμβάθυνση αυτή, έφερε μία πιο heavy έκδοση του ήχου τους και έδωσε στο group τη δυνατότητα να αγγίξουν και τη πιο heavy πλευρά της σκηνής.

Οι κραυγές του Miollan και τα χαοτικά solos του Bedy, δίνουν έναν καθαρτικό ρόλο στη μουσική του group. Κάποιες στιγμές, αισθάνεσαι ότι οι τρείς τους εξαγνίζονται μέσα από τους ήχους των τραγουδιών τους. Άλλες φορές, νοιώθεις ότι βρίσκεσαι κάπου χαμένος στο διάστημα σε ένα διαστρικό ταξίδι, χαζεύοντας την απεραντοσύνη του σύμπαντος. Τα ατού του album, είναι σίγουρα οι “ψαγμένες” συνθέσεις, τα χαοτικά solos και οι psychedelic rock επιρροές.

Σίγουρα μία δυνατή κυκλοφορία στον χώρο του doom/sludge metal. Οι ψαγμένοι φίλοι του είδους, θα το λατρέψουν, ενώ αρκετοί που αρέσκονται σε νέες, φρέσκιες ιδέες θα του ρίξουν μία “αυτιά”.

https://www.facebook.com/endlessfloods

458

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.