LIVIDITY: “Perverseverance”

Το Pornogrind, είναι μία μίξη του μουσικού είδους Grindcore με το Death Metal, το οποίο στιχουργικά ασχολείται με σεξουαλικά και πορνογραφικά θέματα. Οι Lividity είναι μία μπάντα από τις Η.Π.Α, η οποία είναι από τις πιο παλιές που υπηρετούν το εν λόγω είδος, μιας και υπάρχουν από το 1995. Μετά από 9 χρόνια αφότου κυκλοφόρησε το προηγούμενο album τους, “To Desecrate and Defile”, επανέρχονται ξανά για να προκαλέσουν οργή, αηδία και headbanging  με το “Perverseverance”.

Στιχουργικά η θεματολογία του “Perverseverance” περιλαμβάνει άφθονο σαδισμό, σοδομισμό, ακρωτηριασμό, δολοφονίες, βιασμούς, αντιχριστιανισμό αλλά και χιούμορ. Σίγουρα “πολιτικά-μη-ορθοί”, αλλά με το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου στην τσέπη τους, προσβάλλουν όσες περισσότερες φεμινίστριες, ορθολογιστές, Χριστιανούς και πουριτανούς μπορούν. Είναι τόσο υπερβολικοί δε, που αν ξεπεράσει κάποιος το αρχικό σοκ, μπορεί και να καταλάβει ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνουν σοβαρά όσα λένε σε τραγούδια όπως το “Kill Then Fuck” και το “Cumming With Labial Pulp”.

Μουσικά τώρα, γράφουν καλά Brutal Death Metal κομμάτια. Φαίνεται η εμπειρία τους, αλλά και η “παικτική” δεινότητά τους σε αυτά. Τραγούδια όπως το “Something’s Dead”, το “Meat For The Beast” αλλά και το ομώνυμο, περιλαμβάνουν γέφυρες και κιθαριστικά solos, τα οποία είναι καλοδουλεμένα.  Ανάμεσα στα τραγούδια τους, υπάρχουν ηχητικά κομμάτια διαλόγων (από ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές κτλ.) τα οποία δένουν με προκλητικό χιούμορ τις συνθέσεις τους και όταν τα συνήθισα τα βρήκα διασκεδαστικά.

Μπορεί να με πείτε “ανώμαλο”, αλλά εμένα μου άρεσε το επιτηδευμένο στιχουργικά μεν, αλλά άξιο μουσικά δε “Perverseverance” και είμαι σίγουρος πως θα αρέσει και σε άλλους οπαδούς του Grindcore και του Brutal Death Metal. Όσοι δεν πάρετε σοβαρά τους στίχους και αφοσιωθείτε στον ήχο, θα γουστάρετε, οι υπόλοιποι που cringe-άρατε από την πρώτη κιόλας πρόταση της παρούσας κριτικής, τότε απλά οι Lividity δεν είναι για εσάς.

https://www.facebook.com/lividityofficial

487

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.