ANCIENT BARDS: “Origine (The Black Crystal Sword Saga Part II)”

Οι Ιταλοί φαίνεται ότι έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας, όσον αφορά το symphonic/power metal. Αρκετές μπάντες της γείτονος χώρας έχουν ασχοληθεί με το παραπάνω είδος και έχουν χτίσει καριέρα πάνω σ’αυτό. Οι Rhapsody Of Fire, είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα αλλά πλέον δεν “παίζουν” μόνοι τους. Οι Ancient Bards, με το νέο τους album “Origine”, έρχονται να ταράξουν εκ νέου τα νερά της symphonic/power metal σκηνής.

Οι Ιταλοί, δημιουργήθηκαν το 2006 και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει τρείς δίσκους, με το “Origine” να αποτελεί το τέταρτο και πιο ολοκληρωμένο πόνημά τους μέχρι τώρα. Η θεματολογία τους, προέρχεται από τους Σκανδιναβικούς θρύλους και κάποιες Ιαπωνικές ιστορίες και δείχνουν να “κουμπώνουν” στον Rhapsody-ικό ήχο της μπάντας.

Το album, διακατέχεται από την τεράστια επιρροή των Rhapsody Of Fire στο group, χωρίς να υπολείπεται όμως εκείνων των στοιχείων, που το κάνουν να ξεχωρίζει ως ένας δίσκος των Ancient Bards. Τα “Impious Dystopia” και “Fantasy’s Wings”, είναι από τα κομμάτια με έντονο το “χρώμα”  των Rhapsody, αλλά με την ξεχωριστή ερμηνεία της Sara Squadrani. Μία από τις όμορφες στιγμές του album, είναι η “ταξιδιάρικη” και έντονα συναισθηματική μπαλάντα “Light”. Ωραίοι στίχοι και τρομερή ερμηνεία, σε ένα κομμάτι που εναλλάσσεται ο μπαλαντοειδής ρυθμός, με τον πιο γρήγορο power προς το τέλος του.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα τραγούδια του δίσκου, όσον αφορά τον ήχο των Ancient Bards, είναι το “Titanism”. Γρήγορος ρυθμός και αρκετά συμφωνικά/χορωδιακά μέρη εναλλάσσονται, δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και σε μεταφέρουν μουσικά σε ένα φανταστικό τοπίο. Το επικό “The Great Divide”, είναι αυτό που τους κατατάσσει στις ανερχόμενες δυνάμεις του symphonic/power metal “σύμπαντος”. Σχεδόν 15 λεπτά, γεμάτα συμφωνικές μελωδίες, με δόσεις από power metal και χορωδιακά μέρη όπου απαιτούνται, συν την εξαιρετική φωνή της Sara, σου δίνουν ένα μάθημα του πώς πρέπει να παίζεται το είδος αυτό.

Νομίζω, η πιο ολοκληρωμένη δουλειά της μπάντας μέχρι τώρα. Πλέον, οι Rhapsody (Of Fire) απέκτησαν ανταγωνισμό και μάλιστα από την ίδια τους τη χώρα. Οι λάτρεις του symphonic/power εννοείται ότι θα το τιμήσουν, αλλά είναι και μία ευκαιρία για τους οπαδούς της σκηνής, να γνωρίσουν ένα αξιόλογο ανερχόμενο group και ίσως τους αυριανούς πρωταγωνιστές του είδους.

https://www.facebook.com/ancientbards



495

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.