PAPA ROACH: “Who Do You Trust?”

“Cut my life into pieces, this is my last resort….” Ποιος δεν έχει τραγουδήσει κάποια στιγμή τους εισαγωγικούς στίχους του “Last Resort” ακούγοντάς το σε κάποιο rock club στην διάρκεια των 00s; Ποιος δεν έχει κουνήσει ρυθμικά το κεφάλι του στο riff που τους ακολουθούσε; Το album “Infest” των Papa Roach (που συμπεριλάμβανε και το hit “Last Resort”) είχε κυκλοφορήσει το 2000 και ήταν υπέρ-επιτυχημένο, όχι μόνο στον κύκλο των οπαδών της Nu Metal, αλλά και σε ένα ακροατήριο που δεν ήταν καν “rock-άδες”. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια και ο ήχος τους τώρα έχει αλλάξει αρκετά, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού η Nu Metal είναι εκτός μόδας εδώ και μία δεκαετία και οι Papa Roach ήταν ανέκαθεν ένα συγκρότημα που επιθυμούσε να είναι “in”.

Η νέα τους δουλειά ονόματι “Who Do You Trust?” είναι η δέκατη στην σειρά και τους κατατάσσει πλέον στην εναλλακτική, σύγχρονη, Pop/Rock σκηνή. Αυτή στην οποία διέπρεψαν οι Linkin Park (από το 2007 και μετά). Οι οποίοι LP, μαζί με τους Shinedown φαίνεται να ήταν οι βασικές επιρροές των Papa Roach όταν έγραφαν τα τραγούδια τους για αυτήν την κυκλοφορία. Τα περισσότερα από αυτά έχουν κιθάρες περασμένες από synthesizer, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα beats στην παραγωγή.

Εκπλήσσουν μόνο: 1) η προσπάθεια αναβίωσης του ήχου των Rage Against The Machine στο “Renegade Music” και 2) η punk “rock-ιά” του “I Suffer Well”. Το υπόλοιπο album με τα πιασάρικα refrains και τον χορευτικό του ρυθμό, είναι ολοφάνερο ότι στοχεύει τις υψηλές θέσεις στα αμερικάνικα pop/rock charts. Ο τραγουδιστής τους Jacoby Shaddix είναι σε φόρμα οφείλω να ομολογήσω, μιας και είτε όταν “ραπάρει”, είτε όταν τραγουδάει φωνάζοντας, σε ξεσηκώνει. Γενικά η διάθεση που διακατέχει τον δίσκο είναι “ανεβαστική” (ακόμη και χορευτική σε σημεία του), κι ας είναι μερικές φορές επιτηδευμένα αγριεμένοι οι στίχοι του.

Θεωρώ πως το “Who Do You Trust?” θα ακούγεται πολύ καλύτερο το καλοκαίρι, ιδιαίτερα σε ένα αμάξι που κατευθύνεται σε μία παραλία. Αν πάλι είστε από εκείνους που έχουν “καλοκαιρινή διάθεση” ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο, τότε εσείς είστε αυτοί που θα το ευχαριστηθείτε περισσότερο.
 
https://www.paparoach.com/

514

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.