TANTARA: “Sum Of Forces”

Το 2018 αφήνει τους Νορβηγούς “θρασάδες” με το δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο τους “Sum Of Forces”, ο οποίος μας δημιουργεί πολύ καλές εντυπώσεις!

Πιστοί στο παραδοσιακό ύφος της Bay Area, φέρνουν την δεκαετία του 1980 ακριβώς στις μέρες μας. Thrash Metal όπως παιζόταν τότε, από “κολοσσούς” όπως οι Anthrax, οι Testament, οι Acid Storm και οι Toxic, έτσι και οι Tantara βάζουν την δική τους υπογραφή 30 χρόνια σχεδόν μετά.

Με 6 κομμάτια, στο “Sum Of Forces” κυριαρχούν “moshpit-άτα” riffs, με “εναλλασσόμενες γκρούβες” και καταιγιστικές συνθέσεις, που σίγουρα σε live μορφή μπορούν να οδηγήσουν σε κολαστήριο χαράς ένα stage. Με “old school” παραγωγή, αλλά σαφώς με φρέσκο και μοντέρνο ήχο χωρίς να κόβει το feeling, οι Νορβηγοί έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά. Έχουν γράψει μακροσκελή κομμάτια, που δεν σε κουράζουν. Αναπτύσσουν ταχύτητες που σε σκοτώνουν και “γκρουβάρουν” τόσο, που το stage diving γίνεται συνήθεια.

Από τις “πικάντικες” δουλειές του έτους που έφυγε και μας αφήνει και με “θρασάδικες” εντυπώσεις!

688

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.