SUPREMATE: “Uniting Flaw”

Από το ’99 οι κύριοι Supremate στα σανίδια, καταγόμενοι από τον βορρά της Ευρώπης και την παγωμένη Φινλανδία, έχοντας στο ενεργητικό τους 6 EPs και δύο Full Length δίσκους, με τον τελευταίο και πιο πρόσφατο να ακούει στο όνομα “Uniting Flaw”.

Μετά από αρκετά μεγάλη σιγή ενισχυτών για τους Supremate, το 2018 τους έφερε ξανά στο προσκήνιο με το “Uniting Flaw” να είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ’90΄s μεταλλικής κουλτούρας, με εμφανείς επιρροές από Pantera, Metallica αλλά και από την Σουηδική metal σκηνή των At The Gates και των The Haunted.

Βιομηχανικός ήχος και βαβουριασμένο μέταλλο, δεμένο με πιασάρικα riffs και γκρουβάτες συνθέσεις, αποτελεί το “είναι” του δίσκου. Το κλίμα που σου βγάζει είναι ψυχρό, χωρίς να έχει κάποιο έντονο συναίσθημα και οι μελωδίες περιορίζονται αρκετά στο γρέζι των φωνητικών. Η παραγωγή του είναι καταπληκτική, παρόλο που αποτελεί ανεξάρτητη κυκλοφορία χωρίς τις εγγυήσεις κάποιας δισκογραφικής εταιρείας.

Σχετικά καλή δουλειά, που απευθύνεται περισσότερο σε πιτσιρικάδες που γουστάρουν την ’90΄s Thrash φάση και την ψυχρή μουσική των Σκανδιναβών.

537

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.