VENOM: “Storm the Gates"

Λίγες είναι οι μπάντες, που “λανσάρουν” ένα νέο ήχο στο χώρο του metal και συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν, δίχως να παρεκκλίνουν για να πειραματιστούν ή να γίνουν πιο “εμπορικοί”. Οι Venom, φαίνεται ότι είναι μία από αυτές τις μπάντες.

Εδώ και 40 χρόνια, το group από το Newcastle, παίζει ένα δικό του metal, με ξεχωριστό ήχο που το κάνει μοναδικό. Ο συνδυασμός αρκετών στοιχείων από πολλά είδη της metal σκηνής, έχουν δημιουργήσει ένα ηχητικό αποτέλεσμα που δε μοιάζει με κάποιο άλλο, για αυτό και δεν θα ήταν άτοπο να πούμε ότι πρόκειται για το Venom metal. Λίγο από NWOBHM, κάτι από το ακραίο black metal και γρήγοροι ρυθμοί speed metal, με heavy metal περάσματα, είναι τα βασικά συστατικά των Venom σε κάθε δίσκο τους, εδώ και 40 χρόνια.

Τα τελευταία 10 χρόνια δε, οι Cronos, Rage και Dante που αποτελούν την τριανδρία των Venom, φαίνεται ότι έχουν κατασταλάξει σε πιο “ωμή” εκδοχή του ήχου τους, και από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι κερδίζουν τους οπαδούς της σκηνής. Άλλωστε, το γεγονός ότι και οι ίδιοι το απολαμβάνουν, είναι κάτι που βγαίνει προς τα έξω και η απήχηση της μπάντας γίνεται μεγαλύτερη.

Το 15ο album της μπάντας, “Storm The Gates”, έρχεται να αποδείξει ότι το τρίο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά. Το group, σε αυτό το δίσκο, προσπαθεί και αποδίδει με περισσή άνεση τον ιδιαίτερο ήχο του. Εξαιρετικές συνθέσεις, καλοπαιγμένα riffs και στοιχεία από αρκετά είδη της σκηνής, συναντιούνται στο άκρως ενδιαφέρον “Storm The Gates”.

NWOBHM επιρροές στο “Notorious”, thrash ριπές στο “The Mighty Have Fallen” και σκοτεινά, βγαλμένα από τον Άδη riffs στα “Over My Dead Body” και “Immortal”. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν, και κομμάτια που ανταποκρίνονται στο ύφος και τον ιδιαίτερο ήχο των Venom, όπως τα “Bring Out Your Dead”, “Beaten To A Pulp” και “Destroyer”.

Από τα καλύτερα τραγούδια του album, είναι το εξαιρετικό “100 Miles To Hell” και το ακόμη καλύτερο “We The Loud”. Πιασάρικες συνθέσεις, δυνατά riffs και τρομερά solos, συνθέτουν αυτή τη δυάδα κομματιών. Το “We The Loud”, θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως φόρος τιμής στον μέγα Lemmy και τους Motorhead, αφού είναι εμφανής η αναφορά στο dirty rock ‘n roll/speed metal τους, αλλά με την ιδιαίτερη φωνή του Cronos.

Οι Venom, φαίνεται ότι έχουν ανοίξει τις πύλες της κολάσεως και τα αρπακτικά του Άδη βγήκαν για κυνήγι. Το ομώνυμο έπος, “Storm The Gates”, είναι το soundtrack αυτού του κυνηγητού και ο μόνος που θα επιζήσει είναι οι Venom, αφού οι συνεχείς ριπές από το Venom metal, θα σε καταβάλουν. Το κομμάτι αυτό, είναι όλα όσα αντιπροσωπεύουν οι Venom, και όλα αυτά για τα οποία τους ξεχωρίζουν οι οπαδοί τους.

Νομίζω, ότι καλύτερο έχω ακούσει για φέτος. Ίσως το καλύτερο album της χρονιάς. Προσωπικά πιστεύω, ότι δε πρέπει να λείπει από καμία δισκοθήκη. Οι Venom είναι εδώ, και η καλύτερη απόδειξη είναι αυτός ο δίσκος.

1136

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.