CRIPPLED BLACK PHOENIX: “Great Escape”

Πριν καλά καλά χωνέψουμε το EP διασκευών “Horrific Honorifics”, έρχεται η νέα full length δουλειά από τους Crippled Black Phoenix για να μπολιάσει την ψυχή μας με μουσικές γεμάτο συναίσθημα.

Ο πολυοργανίστας Justin Greaves, μας ταξιδεύει ξανά σε μονοπάτια της ψυχής, με συνθέσεις που φέρουν τη χαρακτηριστική χροιά του σχήματος από το Ηνωμένο Βασίλειο, ικανές να αντικατοπτρίσουν με νότες το γκρίζο, δίνοντας παράλληλα αχτίδες φωτός στον ακροατή.

Για πολλοστή φορά, οι Pink Floyd συναντούν τους Black Sabbath, τους Mogwai, τους Ulver και λογής ακόμη συγκροτήματα, σε μια ηχητική παλέτα που θέλει το χρόνο της για να κατακτήσει το «είναι» σου, μιας και τα 74 λεπτά διάρκειας του δίσκου, δεν αποτελούν μια μόνιμη εύπεπτη οδό.

Το να ξεχωρίσω στιγμές δεν έχει νόημα και σίγουρα δεν έχει ουσία. Το album, από την αρχή ως το τέλος, αποτελεί μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική πρόταση που εύκολα κατατάσσεται στις καλύτερες στιγμές της μπάντας, όπως και της χρονιάς.

Το “Great Escape” είναι εμπειρία, είναι εικόνα, είναι μαγεία, είναι κάθαρση. Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν να κυκλοφορήσουν οι Crippled Black Phoenix εν έτει 2018.

554

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.