MY REGIME: “Peek Through the Pines”

Όταν διάβασα στο δελτίο τύπου που μου εστάλη μαζί με το promo ότι στους My Regime τραγουδά και παίζει ρυθμική κιθάρα ο Spice (Band of Spice, ex-Spiritual Beggars, ex-The Mushroom River Band, ex-Spice and the RJ Band κ.α.) ενδιαφέρθηκα περισσότερο για αυτό. Γνωρίζοντας τις δουλειές του με τις άλλες μπάντες του που κινούνται σε Heavy Rock ήχο, αναρωτιόμουν πώς θα ακουγότανε σε ένα Thrash Metal συγκρότημα και πίστευα πως δεν θα με απογοητεύσει, ούτε σε αυτήν την δουλειά του. Όντως, δεν απογοητεύτηκα αλλά ούτε όμως γοητεύτηκα από το “Peek Through The Pines”. 

Αυτή είναι η τρίτη δουλειά των My Regime σε τρία χρόνια. Η παραγωγικότητα αυτή όμως από μόνη της δεν έχει σημασία αν η ποιότητα των συνθέσεων ενός συγκροτήματος δεν είναι σε καλό επίπεδο. Παρόλο που η χαρακτηριστική, οργισμένη φωνή του Spice και η ικανότητα των υπόλοιπων μουσικών είναι σε υψηλά standards σε όλη την διάρκεια του δίσκου, μόνο ένα τραγούδι ξεφεύγει από την μετριότητα. Το “Deceit”, που με τις Slayer αναφορές του ξεχωρίζει από το γενικευμένο και συνηθισμένο Thrash Metal που ακούγεται στα υπόλοιπα τραγούδια. Να αναφέρω ακόμη ότι στίχοι του “Peek Through The Pines” αναφέρονται στον σειριακό δολοφόνο “Zodiac Killer”, στον οποίο έχουν χρεωθεί πέντε διαπιστωμένες δολοφονίες αλλά ο ίδιος δεν συνελήφθηκε ποτέ. Με τέτοια θεματολογία θα έπρεπε να ακούγεται πιο εμπνευσμένη και η μουσική αλλά, δυστυχώς, δεν συμβαίνει αυτό.

Από ότι καταλαβαίνω οι My Regime είναι το όχημα των μελών της μπάντας για να ταξιδεύουν σε πιο άγρια ηχητικά μονοπάτια, σε σχέση με τις μπάντες στις οποίες συμμετέχουν full-time και δεν δίνουν μεγάλη σημασία στο να γράφουν τις συνθέσεις τους έτσι ώστε να αντέχουν στο χρόνο. Είναι σαν να μπήκαν στο studio ηχογραφήσεων μόνο και μόνο για να γράψουν επιθετική μουσική και να μην σκοτώσουν κάποιον από τον θυμό τους. Έτσι “στο πόδι”, χωρίς περαιτέρω σκέψη. Μπορεί ένας οπαδός της Thrash Metal μουσικής να κάνει headbanging με αυτό το album; Ναι, μπορεί, αλλά δεν θα απομνημονεύσει κάτι από αυτό και μόλις φτάσει η playlist του σε ένα οποιοδήποτε άλλο τραγούδι από τους μεγάλους της Thrash Metal σκηνής θα καταλάβει ότι αυτοί εδώ οι Σουηδοί δεν θα συμπεριληφθούν ποτέ σε αυτήν.



481

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.