LOVEBITES: “Clockwork Immortality”

Η Ιαπωνική metal σκηνή γνωρίζει μία ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία χρόνια. Έτσι πέρα από τους θρυλικούς Loudness, οι πολύ mainstream Baby Metal έδωσαν μία άλλη πνοή στη μουσική σκηνή της χώρας τους.

Οι Lovebites έρχονται να μας αποδείξουν ότι υπάρχει ζωή ραγδαίως αναπτυσσόμενη στη metal σκηνή της Ιαπωνίας, με το νέο τους album “Clockwork Immortality”.

Οι Lovebites, δημιουργήθηκαν το 2016 από τις Asami(φωνή), Miho(μπάσο), Haruna(τύμπανα), Midori(κιθάρα) και Miyako(κιθαρα/πλήκτρα). Άρχισαν να δουλεύουν πάνω στο ομώνυμο EP τους, και το 2017 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Awakening From Abyss”. Άλλο ένα EP έρχεται μέσα στο 2018, το “Battle Against Damnation”, ως προπομπός της νέας τους δουλειάς “Clockwork Immortality” που κυκλοφόρησε στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο ήχος της μπάντας είναι heavy/power με επιρροές από διάφορα μεγαθήρια του είδους με τη δική τους ιδιαίτερη πινελιά. Το album είναι καλοδουλεμένο με αρκετές εναλλαγές στο ρυθμό και τον ήχο, φτάνοντας κάποιες στιγμές στα όρια του symphonic metal και άλλες να πλανάται στα μονοπάτια του ευθύ heavy/power ήχου. Τραγούδια όπως τα “Pledge Of The Savior”, “Rising” και “Empty Daydream”, με τον ενεργό ρόλο των πλήκτρων σε ταξιδεύουν σε ένα πιο φανταστικό μέρος του πλανήτη, όπου μπορείς με τα χρώματα των μελωδιών που ξεπετάγονται να δημιουργήσεις τη δική σου (φανταστική) ιστορία.

Από την άλλη, κομμάτια όπως τα “Mastermind” και “M.D.O”, σε επαναφέρουν στην “ωμή” πραγματικότητα και στον ευθύ ήχο του power metal, ενώ μία από τις πιο συναισθηματικές στιγμές του δίσκου, είναι η μπαλάντα “Epilogue”.

Σίγουρα μία νέα μπάντα με αρκετές προοπτικές, αφού μόλις τον Ιούνιο κέρδισαν το βραβείο καλύτερης νέας μπάντας στα Golden God Awards του Βρετανικού Metal Hammer. Επίσης, έπαιξαν στο Wacken Open Air και στο Bloodstock Open Air όπου headliners ήταν οι Judas Priest.

Αρκετά αξιόλογη κυκλοφορία στο χώρο του heavy/power, που νομίζω αξίζει την προσοχή και ακρόαση μας. Τα γυναικεία φωνητικά προσδίδουν μια πιο “δροσερή” ατμόσφαιρα στο δίσκο και το τελικό αποτέλεσμα, κρίνεται ικανοποιητικό σε μεγάλο βαθμό, με πολλά όμως, περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης.

525

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.