NIKOS ARONIS: “Bedtime Stories”

Αν θεωρείτε πως ο τίτλος της ντεμπούτο δουλειάς του Νίκου Αρώνη, “Bedtime Stories”, παραπέμπει σε κάτι ονειρικό, ταξιδευτικό και ατμοσφαιρικό, δεν πέσατε και πολύ έξω, τουλάχιστον ως προς το μουσικό κομμάτι, όμως ως περιεχόμενο αφορά εσωτερικές ανησυχίες, προβληματισμούς και διαμάχες, όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Πρόκειται για μια πολύ ελπιδοφόρα κι αναπάντεχα ελκυστική δουλειά από ένα καλλιτέχνη που εμπνεύστηκε, επιμελήθηκε, συνέθεσε και διαχειρίστηκε όλη τη δουλειά με ίδια μέσα, αποκλειστικά και τη συμβολή πολύ καλών φίλων μουσικών. 

Μένοντας στο κομμάτι της παραγωγής προτού προχωρήσουμε στα καθαυτά μουσικά ζητήματα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κινείται σε επαγγελματικά επίπεδα κι αυτό γίνεται αντιληπτό από το μέσο ακροατή. Ένα πιο έμπειρο όμως αυτί, θα είχε ίσως να προτείνει ένα γενικότερο ρετουσάρισμα – καλλωπισμό σ’ ορισμένα σημεία (όπως για παράδειγμα στα φωνητικά που αφήνουν μια “ελληνικότητα” στη χροιά), εντούτοις, το ατημέλητο αυτό ύφος προσδίδει αναμφίβολα μια αυθεντικότητα στο όλο αποτέλεσμα και περισσότερο προσθέτει πόντους, παρά αφαιρεί.  

Το “Bedtime Stories”, είναι μια όμορφη διαδρομή, που κινείται ανάμεσα στις low tempo στιγμές των  Seether και Creed στο προσκήνιο, με τους Radiohead (κυρίως του “The Bends”) να υφαίνουν το πέπλο της ενορχήστρωσης στα μετόπισθεν. Εν ολίγοις έχουμε να κάνουμε μ’ ένα αρμονικό συγκερασμό grunge και βρετανικού Alternative Art – rock, σε 8 συνθέσεις που έχουν σκοπό να προσδώσουν extra ατμοσφαιρικότητα στο πνεύμα μας.

Κάτι λιγότερο από μισή ώρα συνολική ακρόασης (διάρκειας του album) είναι αρκετή, προκειμένου να “μπλέξουμε” σχετικά με ποια σύνθεση θα ξεχωρίζαμε. Δυο τρεις ακροάσεις βέβαια ακόμα, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να επιλέξουμε το εισαγωγικό θέμα “Awake” και το επίσης ατμοσφαιρικό “Only When”, αρκούν μέχρι τις επόμενες και βλέπουμε…  

Σε γενικές γραμμές τόσο η ποιότητα των συνθέσεων, η εξαιρετική φωνή του Νίκου Αρώνη και η ποιότητα αυτής δουλειάς (με home – made υλικά), μας προβοκάρει τουλάχιστον να δούμε ένα live του δημιουργού και κατ’ επέκταση να στηρίξουμε την ελπιδοφόρα αυτή προσπάθεια.    

606

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.