ACCEPT: “Symphonic Terror – Live at Wacken 2017”

Τους ξέρετε, τους είδατε από κοντά και υποθέτω ότι τους γουστάρετε (κρίνοντας και από τα όσα είδα / άκουσα / διάβασα περί της εμφανίσεώς τους (live report) στη βορειότερη αφρικανική χώρα που ανήκει στην Ευρώπη το καλοκαίρι που μας πέρασε) οπότε τα πολλά λόγια είναι περιττά. Ο λόγος για τους Accept, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν ένα νέο live album, το τέταρτο στην 40ετή καριέρα τους.

Όπως εύγλωττα τιτλοφορείται, το album αυτό παρουσιάζει την εμφάνιση των Γερμανών heavy metal γερόλυκων στα σανίδια του Wacken festival που έλαβε χώρα το 2017. Ως δεδομένα που πρέπει να λάβει ο ακροατής είναι ότι εκτελεστικά είναι μια τέλεια performance, οι πολύπειροι μουσικοί των Accept, με προεξάρχοντα φυσικά την Αυτού Μεγαλειότητα Wolf Hoffman, αποδίδουν αλάνθαστα το υλικό τους σε ένα χορταστικό show 21 κομματιών. Επίσης ο ήχος για live συνθήκες αγγίζει το άριστο, η ακρόαση είναι πολύ ευχάριστη.

Το setlist επικεντρώνεται στις τελευταίες δουλειές της μπάντας (“Blood of the Nations”, “Stalingrad: Brothers in Death”, “Blind Rage” και το πλέον πρόσφατο “The Rise of Chaos”), απουσιάζουν πλήρως δείγματα από τις 90’s δουλειές (εκτός κάποιες solo αναφορές του Hoffman από τα προσωπικά του album) και οι 80’s περιορίζονται στα πλέον αναμενόμενα κλασσικά hits της μπάντας, “Restless and Wild”, “Princess of the Dawn”, “Breaker”, “Fast as a Shark”, “Metal Heart” και “Balls to the Wall” το οποίο ρίχνει και την αυλαία του live. Κάποιος ίσως να θεωρήσει το setlist σχετικά “φτωχό” με την έννοια ότι λείπουν πολλοί ύμνοι του παρελθόντος αλλά σίγουρα και τα κομμάτια που ερμηνεύονται είναι πάρα πολύ καλά και εκτελούνται ζωηρά και με ενθουσιασμό. Η μίξη επιτρέπει τη διακριτική παρουσία του κοινού το οποίο ακούγεται ενθουσιώδες, ο Mark Tornillo είναι πολύ καλός στο επικοινωνιακό κομμάτι και όλα ρέουν μια χαρά.

Πολύ καλό δείγμα της σύγχρονης live δυναμικής, μιας από τις σπουδαιότερες μπάντες που ανέδειξε το heavy metal σε όλη του την ιστορία. Ο Hoffman και η παρέα του τεκμηριώνουν ότι οι μεταλλικές καρδιές δύσκολα κάμπτονται από τη φθορά του χρόνου και το αποδεικνύουν έμπρακτα με μια απόλυτα δικαιολογημένη κυκλοφορία. Σεβασμός και θαυμασμός για τα γερόντια που βαστάει ακόμη η περδικούλα τους. 

https://www.facebook.com/accepttheband

610

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.