VEONITY: “ Legend Of The Starborn"

Τις περισσότερες φορές, το power metal και η έννοια του concept album, είναι ταυτόσημες.

Όχι ότι σε άλλα είδη του metal, δεν έχουν υπάρξει τρομεροί concept δίσκοι, αλλά η μελωδικότητα και η τεχνική, που συναντάται στο power metal, βρίσκουν εξαιρετική εφαρμογή στην έννοια concept. Πολύ καλό παράδειγμα αυτού του γεγονότος, η νέα κυκλοφορία των Veonity, “Legend Of The Starborn”.

Η ιστορία του concept album των Σουηδών, έχει να κάνει με ένα φανταστικό γεγονός, που διαδραματίζεται στην εποχή των vikings. Εκεί, ο ήρωας ανακαλύπτει ότι η τεχνολογική πρόοδος, που σκότωσε τη Γη, άρχισε με την εξαφάνιση της φυλής των vikings. Μία εξωγήινη φυλή, ήρθε στη Γη, όπου με εφευρέσεις και την τεχνολογία της, κατάφερε να υποδουλώσει την ανθρωπότητα. Ο ήρωας μας, λοιπόν, με τους εναπομείναντες vikings, θα αγωνιστεί να σώσει την ανθρωπότητα…

Ο ήχος των Veonity είναι power metal, στα όρια του symphonic. Τα κυριότερα στοιχεία του, είναι τα καταιγιστικά riffs και τα μελωδικά ρεφρέν, όπως και τα ιδιαιτέρως τεχνικά solos. 

Το album ξεκινά με το “Rise Again”, ένα γρήγορο, χαρακτηριστικό power metal κομμάτι. Το “Starborn”, ρίχνει λίγο το ρυθμό, αλλά δεν υπολείπεται σε μελωδικότητα και τεχνική. Δύο ακόμα γρήγορα τραγούδια ακολουθούν, τα “Guiding Light” και “Winds Of Asgard”, με το δεύτερο να συγκαταλέγεται στα καλύτερα του δίσκου. Η συνέχεια ανήκει στο mid-tempo, “Outcasts Of Eden”, στο ίδιο ύφος με το “Starborn”. Το άτυπο, πρώτο μέρος της ιστορίας του album, τελειώνει με το “Sail Away”, ένα ακόμη γρήγορο κομμάτι, μελωδικό με πολύ ωραίο solo.

Το δεύτερο μέρος της ιστορίας μας, ξεκινά με το εισαγωγικό “The Prophecy”, όπου ακολουθείται από το “Warrior Of The North”. Από εδώ και πέρα, ο ήρωας μας, παίρνει τη κατάσταση στα χέρια του, και μέσα από τα “Gates Of Hell” και “Freedom Vikings”, γίνονται “μουσικά” αντιληπτές, οι προσπάθειες του να σώσει την ανθρωπότητα. Εξαιρετική η μπαλάντα “Lament”, η ύπαρξη των οποίων συνηθίζεται πλέον στα power metal albums. Είναι, άλλωστε, πολλές τέτοιες μπαλάντες, που συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων κομματιών. Η ένταση, ανεβαίνει εκ νέου με το “To The Gods”, για να κλείσει το album, με ένα πιο αργό τραγούδι, το “United We Stand”, μνημονεύοντας το σθένος των εναπομείναντων vikings.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στο album, παρουσιάζει η χρήση high-pitched φωνητικών, δείχνοντας μας παράλληλα και το εύρος της φωνής του Anders Skold.

Συνολικά, μία όμορφη ιστορία, που καθιστά αυτομάτως, συμπαθητική την κυκλοφορία, την οποία οι λάτρεις του power metal θα απολαύσουν. Ενώ επίσης θα συγκινήσει και αρκετούς φίλους του symphonic metal. Σίγουρα, όχι μία αδιάφορη κυκλοφορία.

531

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.